Kako pobijediti perfekcionizam, ostvariti napredak i pronaći sreću?

Kako pobijediti perfekcionizam, ostvariti napredak i pronaći sreću?

Kako pobijediti perfekcionizam, ostvariti napredak i pronaći sreću?
  • Objavljeno: Nedjelja, 30.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Danas je jedan od najčešćih destruktivnih misaonih obrazaca razmišljanja - sve ili ništa.
Primjeri takvih misli su sljedeći:

  • Ako nisi sa mnom, protiv mene si.
  • On/ona je sve dobro/loše.
  • Budući da ovaj pokušaj nije bio potpuni uspjeh, to znači da je potpuni neuspjeh.

Drugim riječima, perfekcionizam.

Često smo perfekcionisti, a psiholozi znaju da je ova vrsta ekstremnog razmišljanja povezana s depresijom i frustracijom. To predstavlja neproduktivan način življenja. Perfekcionizmom rijetko dobijemo savršenstvo ili zadovoljstvo, a često razočaranje.

Isprobajte tri koraka za definiranje budućnosti i postizanje ciljeva!

Moramo naučiti raditi najbolje što znamo i ne zadavati si neostvarive ciljeve. Ne očekujte savršenstvo, jer ono u pravilu ne postoji. Naše akcije trebaju biti usmjerene na napredak, bez obzira koliko je nešto teško postići, ali treba biti realan.

Ne možemo biti vođeni svime što bismo željeli imati. Ne možemo promijeniti svijet u ovom trenutku. Možemo postaviti nekoliko ambicioznih ciljeva koji će nas barem približiti onome čemu težimo. Ovakav pristup će nas potaknuti i nećemo osjećati razočaranje.

Postoji dosta stvari koje mogu učiniti svijet boljim mjestom. Potrebno je puno malih koraka da bismo unaprijedili svoj život i djelovali na okolinu. Nemojte odustati od svojih ciljeva jer ih trenutno ne možete ostvariti. Radije se fokusirajte na ono što možete učiniti sada, u ovom trenutku. Kada se odlučite za ovaj put, dolazit će pozitivni rezultati. Zapamtite da se sve svodi na jednostavnu ideju; razmislite o napretku, a ne o savršenstvu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti