Istezanje popravlja raspoloženje i čini nas sretnima!

Istezanje popravlja raspoloženje i čini nas sretnima!

Istezanje popravlja raspoloženje i čini nas sretnima!
  • Objavljeno: Petak, 01.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jako je čudan osjećaj kada znate da ste loše raspoloženi, ali ne znate zašto je to točno tako i što trebate učiniti da biste to popravili. Rješenje za loše raspoloženje može biti jednostavnije nego što ste mislili. Samo kvalitetno istezanje vam može pomoći da se osjećate bolje gotovo odmah.

Neuroznanstvenici vjeruju da istezanjem možete popraviti raspoloženje, a svakodnevnim istezanjem povećati osjećaj sreće i zadovoljstva vlastitim životom.

Isprobajte vježbe istezanja za cijelo tijelo!

Svi dijelovi tijela su međusobno povezani. Tako se napetost s područja nogu vrlo brzo širi na područje ramena, vrate i glave. Stres koji se zadržava u kukovima utječe na mišiće donjeg dijela leđa, ramena i ruku.

Napetost i stres uzrokuju bolove, osjećaj nelagode i loše raspoloženje. Dugoročan osjećaj napetosti, stresa i anksioznosti može ozbiljno narušiti kvalitetu života, a svakodnevno istezanje je jedan od najboljih načina da se opustite i pobijedite svu napetost.

Tijekom istezanja trebate osjetiti laganu i ugodnu bol. Bol nikako ne smije biti intenzivna i jaka jer to znači da nešto radite pogrešno. Istezanje se naročito preporuča osobama koje maju sjedilački tip posla.

Istezanje potiče cirkulaciju krvi i dotok kisika prema svakoj tjelesnoj stanici, uključujući i stanice mozga. Veći dotok kisika prema stanicama mozga znači bolje raspoloženje, pamćenje i koncentracija. Istezanje može pomoći osobama koje imaju naviku pogrbljeno se držati, popravlja samopouzdanje i povećava osjećaj sreće i zadovoljstva.

Isprobajte vježbe istezanja za bolove u leđima!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti