Jabuka pomaže u prevenciji gubitka mišićnog tkiva

Jabuka pomaže u prevenciji gubitka mišićnog tkiva

Jabuka pomaže u prevenciji gubitka mišićnog tkiva
  • Objavljeno: Petak, 11.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da jabuka u svom sastavu ima spojeve koji mogu pomoći u prevenciji gubitka mišićne mase, neizostavnog dijela starenja, manjka aktivnosti i izgladnjivanja.

Betulinska kiselina je spoj kojega su znanstvenici odnedavno počeli pomnije istraživati, a dosadašnja istraživanja su pokazala da ima protuupalna, antigljivična i antibakterijska svojstva. Učinkovita je u prevenciji bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Rezultati novog istraživanja, objavljeni u časopisu Journal of Biological Chemistry, otkrivaju da betulinska kiselina, koju u najvećoj mjeri pronalazimo u kori jabuke, može pomoći u prevenciji gubitka mišićnog tkiva.

Znanstvenici su istraživanje proveli na laboratorijskim miševima i ustanovili su da miševi koji su uzimali ekstrakt betulinske kiseline imaju manji rizik od gubitka mišićnog tkiva. Betulinska kiselina može ublažiti oštećenja mišićnog tkiva uzrokovana starenjem.

Znanstvenici ističu da rezultati ovog istraživanja nisu pouzdani s obzirom da istraživanje nije provedeno na ljudima, ali savjetuju da svakako povećate unos jabuka za koje su brojna istraživanja pokazala da imaju blagotvorno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Pročitajte više u članku jabuke - voće dugovječnosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti