Jabukom do zdravlja
Dobroćudne bakterije koje se nalaze u voću, pogotovo u jabuci, mogu poboljšati zdravlje.
Poznato je da je jabuka zdrava, a novo istraživanje je pokazalo kako sastojci iz jabuke, koji se zovu pektini, povećavaju razinu dobrih mikroba u probavnom sustavu. Mikrobiolozi su na štakorima testirali učinak jabuke i njenih preparata, poput soka i kaše. Testirali su ga na probavnom sustavu kako bi utvrdili mogu li jabučni sastojci spriječiti bolesti probavnog sustava. Čini se da kada se jabuke jedu redovito i tijekom dužeg vremenskog razdoblja, te bakterije proizvode lančane masne kiseline koje pružaju idealne uvjete za osiguravanje pH ravnoteže i djeluje blagotvorno na mikroorganizme. Oni također proizvode kemijske sastojke koji su važni za rad stanice crijeva.
Znanstvenici tvrde kako je podrebno nastaviti istraživanje da bi se ustanovilo hoće li rezultati, koji su dobiveni prilikom testiranja na štakorima, vrijediti i za ljude.
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345