Jednostavni koraci za ublažavanje ječmenca

Jednostavni koraci za ublažavanje ječmenca

Jednostavni koraci za ublažavanje ječmenca
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ječmenac je vrsta infekcije oka. Ta se infekcija javlja na kapcima, a može biti vanjska ili unutarnja. Postoje razni simptomi ove infekcije, od stvaranja male kvržice do osjećaja žarenja u očima. Iako postoje različiti medicinski lijekovi za ovu infekciju, isto tako postoje i potpuno prirodni načini da je se riješite.

Napitak od mlijeka i kurkume

Kurkuma ima antibakterijska i antivirusna svojstva, koja još više dolaze do izražaja kada se kombiniraju s mlijekom. Svaki dan popijte 1 šalicu toplog mlijeka pomiješanu s 1/2 žličice kurkume kako biste ubrzali oporavak.

Topli oblozi

Uzmite čistu gazu i namočite ju u toplu vodu. Iscijedite višak vode i stavite na zahvaćeno oko. Pustite da stoji 10 do 15 minuta. Ponavljajte ovaj postupak 4 do 5 puta dnevno. Topli oblozi će ubrzati sušenje ječmenca.

Oblozi od peršina

Uzmite jedan svežanj peršina i kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Uzmite čistu gazu i namočite u vodu u kojoj se kuhao peršin. Stavite oblog na oko i pustite da stoji oko 15 minuta. Peršin će spriječiti daljnje širenje infekcije i ubrzati zacjeljivanje.

Luk

Na oko možete staviti krišku luka kako biste ublažili bolove i ubrzali zacjeljivanje. To će vjerojatno peći i oko će početi suziti, ali luk ima izvrsna antibakterijska i antivirusna svojstva, što će vam sigurno pomoći u ublažavanju ječmenca.

Vrećice čaja

Uzmite bilo koju vrećicu čaja i stavite u kipuću vodu. Ocijedite ju i stavite na oko. Vrećica čaja će pomoći u smanjenju infekcije i ubrzat će zacjeljivanje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti