Jeste li se danas dovoljno smijali? Evo što dobro osmijeh donosi!

Jeste li se danas dovoljno smijali? Evo što dobro osmijeh donosi!

Jeste li se danas dovoljno smijali? Evo što dobro osmijeh donosi!
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.09.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Koliko ste se puta danas nasmijali? Je li to bilo iskreno ili ste se smješkali iz pristojnosti? Ako niste osoba koja se često smije, ove činjenice o smijehu, ali onom iskrenom, koji dolazi iz srca, natjerat će vas da počnete drugačije gledati na svijet i da se više smijete.

Vjerovali ili ne, znanstveno je dokazano da često smijanje poboljšava vaše zdravlje.

Smijeh je jednostavna i prirodna stvar, a najčešća stvar koju smijeh liječi je stres. U današnje vrijeme, kada vlada moderan način života, sigurno vam ne manjka stresa, a ono što u svakom trenutku možete napraviti je opustiti se i nasmijati.

No, to nije sve. Stručnjaci tvrde da kad se smijete, vašem tijelu omogućujete brojne zdravstvene prednosti, koje se dijele na kratkoročne i dugoročne.

Kratkoročne zdravstvene prednosti su poticanje organa na isporuku velike količine kisika u srce, pluća i mišiće. Taj proces pomaže u stvaranju više endorfina u mozgu, zbog čega se osjećate bolje i imate više energije. Osim toga, taj proces ublažava stres, potiče cirkulaciju (što može smanjiti fizičke simptome stresa) i smiruje napetost tako što vodi tijelo kroz ciklus koji ubrzava i usporava brzinu otkucaja srca.

Dugoročne zdravstvene koristi od smijeha također su zanimljive i brojne. Budući da je čin smijeha dovodi do fiziološkog odgovora koji smanjuje stres, vaš imunološki sustav na taj način zapravo postaje još jači. Uz sve to, smijeh ublažava bol, povećava osobno zadovoljstvo i poboljšava raspoloženje.

Otkrijte kako smijeh utječe na zdravlje!

Sad kad ste saznali neke od najvažnijih prednosti koje dolaze s redovitim smijehom, postoji još jedna koja će vam oduševiti, čak i ako vas niti jedna dosad nije. Redovito i često smijanje pomaže vam da izgubite kilograme.

Sad kad ste saznali sve prednosti, vrijeme je da ih počnete prakticirati. A vaš novi moto nek bude: jedan iskreni (o)smijeh na dan tjera doktora van!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti