Jeste li znali da žene s plavim očima bolje podnose porod, a one s tamnim očima bolje igraju tenis?

Jeste li znali da žene s plavim očima bolje podnose porod, a one s tamnim očima bolje igraju tenis?

Jeste li znali da žene s plavim očima bolje podnose porod, a one s tamnim očima bolje igraju tenis?
  • Objavljeno: Subota, 07.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Najnovija istraživanja pokazuju da boja očiju može ukazivati na izdržljivost organizma, razne potencijalne bolesti i ostala stanja.

Naime, žene svijetlih očiju, plavih ili zelenih, bolje toleriraju bol od žena tamnih očiju.

Ovih 10 namirnica iskoristite za zdravlje očiju!

Stručnjaci su proučavali 58 trudnica i zaključili da žene svijetlih očiju bolje podnose porod. Također rjeđe pate od anksioznosti, postporođajne depresije i negativnih misli.

Osobe tamnih očiju bolje igraju tenis, imaju bolje reflekse i brže su.

Ako se pitate kako boja očiju može odrediti te značajke, odgovor se krije u genima koji su odgovorni za brojne druge karakteristike. Na primjer, postoji gen povezan s tamnim očima koji kontrolira mnoge bjelančevine i povezan je s tolerancijom na bol. Drugi geni povezani s melaninom, pigmentom koji čini oči tamnijima, također su povezani s boli. Nasljedno stanje jetre, Dubin-Johnsonov sindrom, koji uzrokuje tamni pigment u stanicama jetre je povezan s nakupljanjem melanina. Simptomi uključuju bol i umor.

Kod smeđih očiju, melanin može utjecati na osjetljivost na alkohol. Psiholozi iz Atlante su radili istraživanje na 12.000 muškaraca i žena. Otkrili su da osobe sa svijetlim očima mogu podnijeti veću količinu alkohola. Osobe s tamnim očima teže podnose alkohol i time su manje podložni alkoholizmu.

Druga istraživanja pokazuju da osobe tamnih očiju bolje prolaze u vremenski ograničenim testovima inteligencije, gdje je brzina razmišljanja itekako utjecala na njihovu prednost. Sukladno tome, osobe svijetlih očiju razmišljaju na strateški način. Testiranja su pokazala da su plavooki ljudi uspješniji u aktivnostima koje zahtijevaju planiranje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti