Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jesu li najmlađa djeca uspješnija?

Jesu li najmlađa djeca uspješnija?

Jesu li najmlađa djeca uspješnija?
  • Objavljeno: Petak, 29.04.2016.
  • Broj pregleda: 225
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U odnosu na stariju braću i sestre, za mlađe se pretežno vežu karakteristike kao što su neodgovornost, traženje pažnje i stvaranje problema. No, istraživanja pokazuju da mlađa djeca nisu ni približno toliko loša. Zahvaljujući starijoj braći i sestrama, mlađi su ti koji uspijevaju ostvariti svoj puni potencijal, a znanost ističe da su puno zabavniji i zanimljiviji društvu.

Skloniji su avanturama

Za razliku od prvorođene djece, koji uglavnom imaju karakteristike vođa, mlađi su ti koji češće eksperimentiraju i riskiraju, a sve u svrhu otkrivanja svojeg identiteta i talenta. Oni su skloniji istraživanju i spremniji na nova iskustva.

Zabavniji su

Prvorođeni su često ozbiljniji. Najmlađa djeca su zaigranija i samim time zabavnija. Znanstvenici ističu da se mlađa djeca već u djetinjstvu moraju potruditi da bi dobili pažnju roditelja pa su otkrili da je za to najbolje biti zabavan i zanimljiv.

Opušteniji su

Roditelji su skloniji prvorođeno dijete odgajati s više opreza, a svako iduće odgajaju puno opuštenije. Upravo zato su mlađa djeca opuštenija i nisu sklona poštivanju granica i pravila.

Dobri su u stvaranju novih prijateljstava

Prvorođeni su više zatvoreni i nepovjerljivi. Mlađa djeca su društveni tipovi i vole zabavu. Već u djetinjstvu su naučili kako kontrolirati situaciju i manipulirati ljudima. To ne znači da su mlađa djeca psihopati, već da znaju što ljudi vole.

Kreativniji su

Prvorođena djeca u pravilu imaju veći kvocijent inteligencije, ali su mlađa djeca kreativnija. Znanstvenici objašnjavaju da je to iz razloga što su se mlađa djeca od djetinjstva trudila isticati i odabrati drugačiji put od braće i sestara. Istraživanja su pokazala da su mlađa djeca sklonija odabiranju kreativnog posla, kao što je dizajn, pisanje ili arhitektura.

Saznajte kako redoslijed rođenja oblikuje vašu osobnost!

Komentari

Najčitanije zanimljivosti