Jesu li najmlađa djeca uspješnija?

Jesu li najmlađa djeca uspješnija?

Jesu li najmlađa djeca uspješnija?
  • Objavljeno: Petak, 29.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U odnosu na stariju braću i sestre, za mlađe se pretežno vežu karakteristike kao što su neodgovornost, traženje pažnje i stvaranje problema. No, istraživanja pokazuju da mlađa djeca nisu ni približno toliko loša. Zahvaljujući starijoj braći i sestrama, mlađi su ti koji uspijevaju ostvariti svoj puni potencijal, a znanost ističe da su puno zabavniji i zanimljiviji društvu.

Skloniji su avanturama

Za razliku od prvorođene djece, koji uglavnom imaju karakteristike vođa, mlađi su ti koji češće eksperimentiraju i riskiraju, a sve u svrhu otkrivanja svojeg identiteta i talenta. Oni su skloniji istraživanju i spremniji na nova iskustva.

Zabavniji su

Prvorođeni su često ozbiljniji. Najmlađa djeca su zaigranija i samim time zabavnija. Znanstvenici ističu da se mlađa djeca već u djetinjstvu moraju potruditi da bi dobili pažnju roditelja pa su otkrili da je za to najbolje biti zabavan i zanimljiv.

Opušteniji su

Roditelji su skloniji prvorođeno dijete odgajati s više opreza, a svako iduće odgajaju puno opuštenije. Upravo zato su mlađa djeca opuštenija i nisu sklona poštivanju granica i pravila.

Dobri su u stvaranju novih prijateljstava

Prvorođeni su više zatvoreni i nepovjerljivi. Mlađa djeca su društveni tipovi i vole zabavu. Već u djetinjstvu su naučili kako kontrolirati situaciju i manipulirati ljudima. To ne znači da su mlađa djeca psihopati, već da znaju što ljudi vole.

Kreativniji su

Prvorođena djeca u pravilu imaju veći kvocijent inteligencije, ali su mlađa djeca kreativnija. Znanstvenici objašnjavaju da je to iz razloga što su se mlađa djeca od djetinjstva trudila isticati i odabrati drugačiji put od braće i sestara. Istraživanja su pokazala da su mlađa djeca sklonija odabiranju kreativnog posla, kao što je dizajn, pisanje ili arhitektura.

Saznajte kako redoslijed rođenja oblikuje vašu osobnost!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti