Kako odabrati dadilju?

Kako odabrati dadilju?

Kako odabrati dadilju?
  • Objavljeno: Subota, 24.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

Iako pronalazak dadilje može zvučati kao jedna sasvim sporedna stvar, pronalazak dadilje koja će odgovarati vama i vašem djetetu je važan za djetetov razvoj. Dobra dadilja treba biti u stanju pomoći djetetu da se razvija, educira i razumije osnove higijene i dobre prehrane.

Edukacija započinje pri rođenu. Dobra dadilja treba biti sposobna raditi sve što bi majka radila da može ostati doma.

Brojne obitelji dadilju odabiru prema preporukama prijatelja ili kolega. Možete pronaći agenciju koja omogućava pronalazak dadilje na pouzdan način.

Zapošljavanje dadilje nije za vas nego za vaše dijete. Stoga, nemojte osobu promatrati na način odgovara li osobnošću vama, već je li odgovorna i kako se snalazi s djecom.

Razmislite i o tome koliko ste spremni potrošiti. Želite li da dadilja bude 8 sati dnevno s vašom djecom ili pak da živi u vašem domu? Posavjetujte se s prijateljima i poznanicima koji imaju iskustva s dadiljama kako biste dobili bolji uvid u to koliko novaca ćete trebati izdvojiti.

Također razmislite o kvalitetama dadilje koje su vam najvažnije. Je li vam važno da zna kuhati? Da održava djecu aktivnom? Jesu li vaša djeca preaktivna za stariju dadilju ili su pak fokusirana na društvene igre iz kojih uče? Razmislite o tome koje osobnosti dadilje će najviše odgovarati osobnosti vaše djece jer će oni provoditi puno vremena zajedno.

Važno je da znate ima li dadilja iskustva. Ako ima, ne ustručavajte se tražiti preporuku prethodnih obitelji za koje je radila. Nemojte misliti da ćete dadilju staviti u neugodan položaj jer, ako je sve bilo u redu, vrlo rado će vas uputiti na prethodne obitelji za koje je radila.

Sve što dogovorite stavite na papir. Počevši od satnice, broja sati koja će raditi, slobodne dane i njezine odgovornosti i povlastice.

Intervju

Najvažniji dio pronalaska prave dadilje je postavljanje pravih pitanja tijekom intervjua. Donosimo vam neka osnovna pitanja koja svakako trebate postaviti tijekom intervjua.

  • Što biste učinili kada dijete odbija otići u krevet?
  • Koja su vaša razmišljanja kada je u pitanju disciplina djeteta?
  • Koji su vaši hobiji, aktivnosti i interesi?
  • Što volite čitati ili gledati na televizoru?
  • Znate li kuhati i, ako da, koja su to jela?

Zapošljavanje dadilje može biti odlična stvar za vaše dijete, ali može i negativno utjecati na razvoj vašeg djeteta ako dadilja ne odgovara potrebama vašeg djeteta.

Dadilja treba sudjelovati u edukaciji djeteta. Naučiti ga osnovama zdrave prehrane, sigurnosti, higijene i donošenja odluka.

Neke obitelji od dadilje očekuju maštovitost, autoritativnost i inovativnost. Dadilja je osoba koja će imati veliki utjecaj na djetetov razvoj, stoga je svakako važno da pronađete dadilju s kvalitetama koje ćete htjeti vidjeti kod svojeg djeteta.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije