Jesu li vam prsti natečeni?

Jesu li vam prsti natečeni?

Jesu li vam prsti natečeni?
  • Objavljeno: Utorak, 16.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Povremena natečenost prstiju je sasvim normalna, ali ako je natečenost prstiju prisutna dulje od dva tjedna i uz to popraćena bolovima, svakako se obratite liječniku jer to može biti simptom ozbiljnijih medicinskih stanja.

Osteoartritis

Ovaj tip artritisa vrlo često uzrokuje naticanje prstiju. Natečenost prstiju, uzrokovana osteoartritisom je obično popraćena bolovima i gubitkom fleksibilnosti.

Otkrijte kako lijekovi utječu na kosti!

Karpalni tunel

Kod karpalnog tunela se vrlo često javljaju bolovi, peckanje i trnci u rukama. Ti simptomi s vremenom postaju sve intenzivniji i javlja se obamrlost ruku.

Limfedem

Limfedem je bolest uzrokovana nepravilnim funkcioniranjem limfe. Prsti na rukama i nogama postaju natečeni i bolni, a koža zategnuta.

Raynaudova bolest

Raynaudova bolest uzrokuje sužavanje arterija, a jedan od simptoma je natečenost prstiju na nogama i rukama. Boja kože postaje plavkasta ili pak potpuno blijeda.

Saznajte koja hrana čisti arterije!

Preeklampsija

Natečenost prstiju je jedan od uobičajenih simptoma trudnoće. No ako je natečenost prstiju popraćena natečenošću lica, velika je vjerojatnost da je u pitanju preeklampsija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti