Joga popravlja raspoloženje

Joga popravlja raspoloženje

Joga popravlja raspoloženje
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine, potvrđuje rezultate prethodnih istraživanja, odnosno da joga može popraviti raspoloženje.

Otkrijte što omiljeni joga položaj govori o vama!

Znanstvenici su u ovom istraživanju htjeli ustanoviti koliko je točno potrebno prakticirati jogu da bi se vidjele prve promjene u raspoloženju. Sudionike su podijelili u dvije skupine – oni koji su prakticirali jogu 2 do 3 puta tjedno i oni koji su jogu prakticirali više od 3 puta tjedno u razdoblju od 3 mjeseca.

Jogu je najbolje prakticirati svaki dan jer su na taj način pozitivni učinci joge još značajniji, ali i dugotrajniji, izjavila je voditeljica istraživanja prof. Eva Selhub.

Rezultati istraživanja su pokazali da sudionici, koji jogu prakticiraju više od 3 puta tjedno, spavaju bolje, osjećaju se mirnije, manje su pod stresom i sretniji su. Oni koji su jogu rjeđe prakticirali su osjećali slabiji pomak u kvaliteti života.

Redovitim prakticiranjem joge se poboljšava držanje tijela i potiče pravilno disanje. Znanstvenici su u ovom istraživanju ustanovili da je 20 minuta prakticiranja joge sasvim dovoljno da se smanji razina hormona stresa, popravi raspoloženje i ublaži anksioznost. Zapravo, većina sudionika je primijetila bolje raspoloženje i manju razinu stresa nakon prve seanse joge.

Jogom možete pobijediti i celulit, a ovdje saznajte kako.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti