Jogurt za muževnost?

Jogurt za muževnost?

Jogurt za muževnost?
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Cilj istraživanja je bio otkriti utjecaj probiotika na pretilost, a rezultat koji su znanstvenici dobili je bio daleko od očekivanog.

Poznato je da probiotička svojstva jogurta smiruju probavni sustav, a novo istraživanje pokazuje da probiotici muškarce mogu učiniti muževnijima.

Znanstvenici iz Massachusettsa su proveli istraživanje na laboratorijskim miševima. Miševe su podijelili u tri skupine. Jednu su svakodnevno hranili probiotičkim jogurtom, druga skupina je jela uobičajenu vrstu hrane, a treća skupina je jela nezdravu hranu. 

Testisi mužjaka hranjenih probiotičkom prehranom su bili za čak 5% teži od onih hranjenih uobičajenom hranom, a 15% teži od miševa hranjenih nezdravom hranom.

U eksperimentu parenja, skupina miševa koja je jela jogurt, brže je oplodila ženke, a također su producirali više mladih, za razliku od druge skupine.

Osim uspješnijih rezultata u parenju, miševi hranjeni jogurtom su imali sjajnije i ljepše krzno te su bili vitkiji.

Osim mužjaka, ženke su također imale određene koristi od probiotičke prehrane. Potomci, koje su okotile, bili su zdraviji i snažniji, a sami okot je bio znatno manje bolan.

"Rezultati upućuju da svakako treba provesti istraživanje u kojemu će se otkriti imaju li probiotici isti učinak i na muškarce", DailyMail prenosi izjavu prof. Erica Alma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti