Provjerite svoje zdravlje - besplatno na Zagrebačkom velesajmu

Provjerite svoje zdravlje - besplatno na Zagrebačkom velesajmu

Provjerite svoje zdravlje - besplatno na Zagrebačkom velesajmu
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Od 17. - 19. 05. 2012. na Zagrebačkom velesajmu ne propustite dva sajma komplementarnih tema, a svaka upućuje na brigu o našem zdravlju. Riječ je o sajmovima:

  • Medicina i tehnika - 39. međunarodni sajam medicine, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije
  • DENTEX  - 2. međunarodni sajam dentalne medicine

Medicina i tehnika, specijalizirani stručni sajam okupit će 39. godinu za redom izlagače koji u pav. 5 izlažu u tematskim cjelinama: CroMed (medicina), CroPharm (farmacija), CroLab (analitika) i CroReha (ortopedska pomagala i rehabilitacijska oprema).

Pripremili smo poseban program za posjetitelje gdje će moći dobiti besplatno mjerenje plućne funkcije, mjerenje koncentracije kisika u perifernoj krvi, mjerenje ugljičnog monoksida u krvi pušača, mjerenje indeksa tjelesne mase, izračunavanje rizika obolijevanja od raka pluća i kronične opstrukcijske bolesti pluća (KOPB-a). Zatim besplatni mamografski pregled za žene 40-49 g. i 70 + mjerenje tjelesne mase masnog potkožnog tkiva, mjerenje tlaka i šećera u krvi, ultrazvučni denzitometrijski pregledi (osteoporoza), savjetovanje, edukacija i razgovor sa liječnikom.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju u organizaciji visoko specijaliziranog bienalnog projekta, želja nam je i ove godine, da našim posjetiteljima, stručnjacima iz svih grana medicinskih znanosti te predstavnicima institucija, ustanova, bolnica i zakonodavnih tijela, ali i širokoj publici, pružiti sveobuhvatan pregled najnovijih trendova i dostignuća suvremene tehnike i tehnologije u medicini.

DENTEX 2012. održat će se po drugi put u zajedničkoj organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine. Naša intencija je jačanje uloge tržišnog lidera, ostvariti daljnju specijalizaciju sajma medicina i tehnika prema tematskim grupama te nastaviti razvijati samostalni koncept sajma. Okupit će na jednom mjestu sve najznačajnije  proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućit  njihovu neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.

OPERACIJE PRATITE UŽIVO!

Ove godine najviše pozornosti zasigurno će privući „Operacije uživo" gdje će posjetitelji svakodnevno moći pratiti najinovativnije operativne zahvate u svijetu dentalne medicine. Sama operacijska dvorana biti će smještena u paviljonu održavanja sajma, biti će potpuno ostakljena i vidljiva svim posjetiteljima, a izravnim prijenosom na projekcijskim platnima osigurat ćemo da nište ne prođe nezamijećeno. Ovo je uistinu velika atrakcija koja Zagrebački velesajam i sajam Dentex stavlja uz bok vodećim svjetskim sajmovima dentalne medicine.

Izložbeni dio ovogodišnje MEDICINE I TEHNIKE i DENTEX-a, tijekom svih dana održavanja prati bogat program stručno-popratnih događanja (stručnih skupova, prezentacija, seminara, simpozija i kongresa), koji ih čini referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Od stručnog programa izdvajamo:

  • Simpozij: ESTETIKA LICA U MEDICINI na kojem će govoriti i Siniša Glumičić, naš priznati estetski kirurg;
  • Simpozij : ESTETIKA U DENTALNOJ MEDICINI

Radno vrijeme sajma:

  • 17. i 18.5.2012. - 10:00 - 18:00 sati
  • 19.5.2012.        - 10:00 - 17:00 sati

Ulaznica za jednokratni posjet je 20 kuna.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti