Kako dnevno unijeti 500 kalorija manje

Kako dnevno unijeti 500 kalorija manje

Kako dnevno unijeti 500 kalorija manje
  • Objavljeno: Subota, 02.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Za uspješno mršavljenje je potrebno unijeti manje kalorija nego što vaše tijelo treba. Da biste izgubili pola kilograma tjedno, potrebno je unijeti 3500 kalorija manje tokom tjedna. To znači da dnevno trebate unijeti 500 kalorija manje. To možda zvuči teško, ali je ustvari uistinu jednostavno.

Ne preskačite doručak

Dokazano je da osobe, koje nikada ne preskaču doručak, u toku dana unesu manje kalorija jer manje žude za hranom, naročito jednostavnim ugljikohidratima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da će vam doručak omogućiti da u toku dana unesete i do 600 kalorija manje.

Provjerite mogu li ljute papričice smanjiti dnevni unos kalorija!

Doručkujte jaja

Osobe, koje pojedu 2 jaja za doručak, u prosjeku unesu 400 kalorija manje u toku dana, u odnosu na osobe koje ne doručkuju jaja. Jaja su odlična namirnica jer ih možete pripremati na različite načine pa vam neće dosaditi. Jedite ih kuhane, kao kajganu s raznim povrćem ili poširane.

Prestanite piti sokove

Ako svakodnevno pijete sokove, vrlo lako će vam biti smršaviti jer sve što trebate napraviti jest prestati konzumirati sokove. Voda i čajevi su najbolji izbor za hidrataciju i utaživanje žeđi. Okus vode i čajeva možete obogatiti omiljenim voćem.

Vježbajte kraće, ali više puta u danu

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje tijekom svakog promidžbenog programa dok gledaju televizor, skaču ili trče na mjestu, potroše i do 300 kalorija više. Možete dodati i vježbe snage, kao što su čučnjevi, sklekovi i iskoraci. Tako će vaše tijelo trošiti kalorije čak i kada opet sjednete.

Smršavite brzo i lako uz namirnice koje sadrže manje od 100 kalorija!

Prestanite jesti ispred televizora

Istraživanja su pokazala da osobe, koje jedu ispred televizora, unesu oko 300 kalorija više. Glavni razlog jest taj što niste fokusirani na hranu i niste ni svjesni koliko ste čega pojeli. Televizor odvraća vašu pažnju, stoga uvijek jedite za stolom i fokusirajte se na žvakanje, okus i miris hrane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti