Kako menstrualni ciklus utječe na kožu?

Kako menstrualni ciklus utječe na kožu?

Kako menstrualni ciklus utječe na kožu?
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ono što menstruacija čini tijelu definitivno nije ugodno. No, menstruacija može negativno utjecati i na vaš izgled.

Povećava proizvodnju sebuma

Oko 14. dana menstrualnog ciklusa, u vašem tijelu je niska razina estrogena, a visoka androgena. Tada dolazi do povećanja proizvodnje ulja. Pore postaju začepljene i dolazi do formiranja prištića. Nemojte istiskati te prištiće kako biste izbjegli trajnu štetu, kao što su ožiljci ili bakterijska infekcija. Čistite kožu blagim losionom koji će smanjiti koncentraciju bakterija, ojačati kožu i pomoći joj da zadrži vlažnost.

Pore postaju veće

Nagla promjena u razini testosterona i progesterona, koja se događa oko tjedan dana prije mentruacije, može začepiti pore, zbog čega one izgledaju veće. Koristite sredstvo sa salicilnom kiselinom koja će vam pomoći da očistite začepljene pore.

Koža postaje suha

Tijekom menstruacije se razina estrogena značajno smanjuje. To može dehidrirati kožu, stoga je jako važno da pripazite na hidrataciju. Kožu njegujte hidratizirajućim losionima i malo povećajte unos vode.

Povećava se osjetljivost na sunce

Stručnjaci ističu da promjene u razini hormona, koje uzrokuju začepljenost pora, također mogu uzrokovati povećanu osjetljivost na sunce. Kremu sa zaštitnim faktorom koristite uvijek, a posebno nekoliko dana prije i tijekom menstruacije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti