Samo malo trčanja je potrebno za dulji život!

Samo malo trčanja je potrebno za dulji život!

Samo malo trčanja je potrebno za dulji život!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da je potrebno svaki dan trčati svega 5 minuta kako bismo životni vijek produljili za čak 3 godine.

Znanstvenici su proučavali životne navike i zdravlje svih sudionika. Znanstvenici su posebnu pažnju posvetili razini i učestalosti vježbanja, prenosi Prevention.

Rezultati su pokazali da osobe koje tjedno trče oko 50 minuta imaju za 30% manji rizik od nastanka zdravstvenih problema koji mogu uzrokovati prijevremenu smrt i skratiti životni vijek.

Prethodna istraživanja su pokazala da trčanje ima odlično djelovanje na cjelokupno zdravstveno stanje i da može smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti, uključujući pretilost, dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar.

Dobra vijest je da toliko možete trčati usput dok obavljate svoje svakodnevne obaveze. Iskoristite svaku priliku za kretanje.

Čak i ako ste pretili, imate problema sa zdravljem koljena, možete trčati 50 minuta tjedno. To ne mora biti brzo trčanje, već lagani džoging jer je istraživane pokazalo da trčanje može produljiti život, bez obzira na brzinu trčanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti