Kako čuvati đumbir da duže ostane svjež?

Kako čuvati đumbir da duže ostane svjež?

Kako čuvati đumbir da duže ostane svjež?
  • Objavljeno: Subota, 23.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kada krene sezona prehlade i gripe, đumbir postaje veoma tražena roba. Jesen i zima je nezamisliva bez čaja od đumbira. No, jeste li se ikad zapitali kako trebamo čuvati korijen đumbira?

Đumbir ne trebamo samo piti kad smo prehlađeni, on je izvrstan za jačanje imuniteta tijekom cijele godine. Nije samo bogat vitaminom C, željezom, kalcijem i kalijem, đumbir sadrži i važna eterična ulja zbog kojih ima antibakterijsko djelovanje.

Ovako će korijen đumbira trajati duže

Kako bi korijen đumbira ostao svjež i trajao što duže, potrebno ga je ispravno čuvati. Najbolje je đumbir čuvati na hladnom te ga odložiti, primjerice, u kutiji s poklopcem. Prije nego odložite đumbir potrebno je ubrusom posušiti odsječeni dio. Naime, tako će i odrezani dijelovi duže trajati. No, imajte na umu - jednom načet korijen đumbira ne može dugo trajati, čak i kad ga čuvate u hladnjaku.

Ako pak želite produljiti vijek trajanja đumbira, potrebno ga je zamrznuti. Prije nego ga ostavite u zamrzivaču odložite ga u vrećicu. Zamrznuti đumbir se lako priprema jer je jednostavniji za rezanje i ribanje. Odrežite dio koji vam je potreban za primjerice čaj od đumbira, a ostatak vratite u zamrzivač. Ako đumbir čuvate u zamrzivaču možete kupovati veću količinu te se tako nikad nećete naći u situaciju da ga nemate kad poželite napraviti čaj ili ga koristiti kao začin.

Vezani članci:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti