Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako med i cimet liječe tijelo?

Kako med i cimet liječe tijelo?

Kako med i cimet liječe tijelo?
  • Objavljeno: Nedjelja, 22.11.2015.
  • Broj pregleda: 4.027
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kombinacija meda i cimeta može pomoći u liječenju niza stanja i poremećaja. Stari Egipćani su ovu kombinaciju koristili za liječenje rana, Grci za dulji životni vijek, a Indijanci za održavanje zdrave tjelesne ravnoteže.

Čak je i moderna medicina potvrdila učinkovitost ove kombinacije. Med i cimet su potpuno prirodni spojevi koji se mogu koristiti u liječenju i ublažavanju simptoma niza bolesti i stanja, uključujući visoku razinu kolesterola, kardiovaskularne bolesti, artritis, infekcije mokraćnog mjehura, gripu i prehladu.

Regulacija razine kolesterola

Pomiješajte 2 žlice meda i 3 žličice cimeta s velikom čašom vode. Popijte smjesu i razina kolesterola će pasti za 10% već nakon 2 sata.

Smanjenje rizika od nastanka kardiovaskularnih bolesti

Svakodnevna konzumacija male količine meda i cimeta s kruhom, umjesto marmelade ili džema, će pomoći u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava i srčanog udara.

Ublažavanje simptoma artritisa

Pomiješajte 2 žlice meda i 1 žličicu cimeta u šalici vruće vode. Ovu smjesu pijte 2 puta dnevno, ujutro i navečer, kako biste ublažili simptome artritisa.

Ublažavanje infekcija mokraćnog mjehura

Pomiješajte 2 žličice cimeta i 1 žlicu meda u šalici vruće vode. Smjesu pijte 2 puta dnevno, ujutro i navečer.

Ublažavanje simptoma prehlade i gripe

Pomiješajte 1 žlicu meda i 1/4 žličice cimeta. Ova smjesa će ublažiti kronični kašalj i začepljenost sinusa, a također ojačati imunološki sustav.

Pročitajte više u članku med i cimet - kombinacija koja liječi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti