Kako pobijediti osjećaj ljutnje?

Kako pobijediti osjećaj ljutnje?

Kako pobijediti osjećaj ljutnje?
  • Objavljeno: Nedjelja, 07.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Način na koji osoba reagira na provokaciju može varirati od potiskivanja osjećaja pa sve do nasilnih postupaka. Ako vas često obuzima osjećaj ljutnje, trebate prepoznati koji su to uzročnici. Također, postoje načini pomoću kojih ćete pobijediti osjećaj ljutnje.

Spavajte

Adekvatna količina kvalitetnog sna je odličan način da pobijedite ljutnju. Manjak sna ili san loše kvalitete može narušiti način na koji se nosite s ljutnjom. Manjak sna također otežava kontroliranje osjećaja i povećava vjerojatnost da napravite nešto za čime ćete požaliti kasnije.

Promijenite način razmišljanja

Imamo malo nadzora nad stvarima i situacijama koje nas provociraju, ali možete promijeniti način na koji interpretirati te provokacije. Razmislite o alternativnim načinima interpretiranja kako biste umirili osjećaj ljutnje. Neke provokacije se događaju sasvim nenamjerno, stoga nema smisla dopustiti da vas frustriraju.

Duboko udahnite

Ponekad je ljutnja jedini odgovor na situaciju u kojoj se nalazite. Kada ste ljuti, fiziološki procesi se počinju mijenjati - vaše srce počinje brže kucati, a mišići postaju napeti. Počnite duboko i polako disati. Duboko disanje je jedan od najboljih načina da se opustite u napetom trenutku.

Shvatite da je prihvatljivo biti ljut

Ljutnja se često promatra kao nešto negativno. Ako ste bili u krivu, nisu se prema vama ophodili kako treba ili su vas provocirali, trebate biti ljuti. Ljutnja je u takvim situacijama jedini logičan odgovor, ali nema potrebe da budete nepristojni i grubi. Ljutnja i grubost nisu isto.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti