Kako pospješiti rad probavnog sustava?

Kako pospješiti rad probavnog sustava?

Kako pospješiti rad probavnog sustava?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dobar rad probavnog sustava pospješuje kvalitetu života. Zdrav probavni sustav adekvatno apsorbira sve potrebne nutritivne tvari, što jača imunološki sustav, pospješuje zdravlje i vitalnost.

Uravnotežena prehrana, bogata voćem i povrćem, pospješuje rad probavnog sustava, ali postoje neki koraci koji će vam pomoći da vaš probavni sustav radi savršeno.

Unosite probiotike

Nisu sve bakterije loše. Probiotici su dobre bakterije. One se prirodno nalaze u vašim crijevima i pospješuju rad probavnog sustava. Ravnoteža probiotika u crijevima se može vrlo lako narušiti, primjerice, nakon uzimanja antibiotika, nekoliko dana konzumiranja nezdravih namirnica ili gripe i prehlade.

Provjerite što trebamo znati o probioticima!

Fokusirajte se na fitokemikalije

Fitokemikalije su biljni spojevi koji pomažu u borbi protiv bolesti. Mogu pomoći u prevenciji oštećenja stanica i regulirati razinu kolesterola. Fitokemikalijama su bogate namirnice kao što su češnjak, luk, brokula, cvjetača i mrkva.

Unosite probavne enzime

Probavni enzimi sudjeluju u razgradnji hrane i apsorpciji nutritivnih tvari, neophodnih za izgradnju stanica, tkiva i organa. Neke enzime možemo pronaći u namirnicama, a neke tijelo proizvodi samostalno. Probavne enzime pronalazimo u ananasu i papaji, kao i suplementima.

Isprobajte brza rješenja za probavne smetnje!

Ne zaboravite vlakna

Odaberite vlakna koja nisu topiva u vodi, kao što su kokice, trešnje ili grožđe jer ona pospješuju rad crijeva. Vlakna, koja su topiva u vodi, pomažu u oslobađanju od zatvora i možemo ih pronaći u banani, mrkvi i ječmu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti