Kako povećati produktivnost na radnom mjestu?

Kako povećati produktivnost na radnom mjestu?

Kako povećati produktivnost na radnom mjestu?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema istraživanju američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu the Journal of Occupational and Organizational Psychology, kreativne aktivnosti izvan radnog vremena pospješuju produktivnost za vrijeme radnog vremena.

Prethodna istraživanja su već ustanovila da je način na koji vrijeme provodite izvan radnog vremena jako važan za održavanje produktivnosti i povećanje fokusiranosti na radnom mjestu.

Voditelj istraživanja prof. Kevin Eschleman i njegovi kolege su proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 400 zaposlenika. Sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama.

Rezultati su pokazali da su zaposlenici, koji su svoje slobodno vrijeme provodili na kreativan način, kao što je slikanje, kuhanje ili sviranje, bili produktivniji i više fokusirani na radnom mjestu.

Također, češće su pomagali kolegama na poslu i obavljali dužnosti koje čak i nisu u opisu njihovog radnog mjesta.

Znanstvenici vjeruju da kreativne aktivnosti povećavaju samopouzdanje, a osoba počinje shvaćati da može odraditi više nego što je mislila da zapravo može. Tu motivaciju prenosi i u druge aspekte života, uključujući i poslovni.

Kreativne radnje mogu biti bilo što, važno je da potiču na razmišljanje i istovremeno opuštaju.

Nastavite čitati kako biti produktivniji na poslu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti