Kako ubrzati metabolizam dok spavate

Kako ubrzati metabolizam dok spavate

Kako ubrzati metabolizam dok spavate
  • Objavljeno: Subota, 07.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi žele brži metabolizam, kao da nikada nije dovoljno brz. Postoje različiti načina da ubrzate svoj metabolizam, a jedan od njih trebate raditi tijekom spavanja. Prema rezultatima posljednjeg istraživanja, objavljenog u časopisu Diabetes, temperatura zraka sobe u kojoj spavate, uvelike utječe na to koliko brzo vaš metabolizam radi.

Spavanje u rashlađenim prostorijama može smanjiti postotak masnog tkiva. Povećani postotak masnog tkiva negativno djeluje na rad cjelokupnog organizma i može povećati rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih bolesti.

Rashlađena spavaća soba može pospješiti cirkulaciju krvi, što omogućava bolje opskrbu tkiva i stanica kisikom i hranjivim tvarima. Također, znanstvenici su ustanovili da osobe, koje spavaju u rashlađenim prostorijama, troše više kalorija u stanju mirovanja.

Znanstvenici vjeruju da je za tako dobro djelovanje zaslužno povećanje postotka smeđeg masnog tkiva. Smeđe masno tkivo se u najvećoj mjeri pronalazi kod dojenčadi i djece, a starenjem se njegov postotak postupno smanjuje.

Isprobajte dijetu koja potiče stvaranje smeđe masti!

Postotak smeđeg masnog tkiva možete povećati tako da usvojite zdrave prehrambene navike i povećate razinu fizičke aktivnosti. Prethodna istraživanja su pokazala da povećanje unosa namirnica s protuupalnim djelovanjem također može pomoći u ubrzanju metabolizma i povećanju postotka smeđeg masnog tkiva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti