Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako ubrzati metabolizam dok spavate

Kako ubrzati metabolizam dok spavate

Kako ubrzati metabolizam dok spavate
  • Objavljeno: Subota, 07.03.2015.
  • Broj pregleda: 1.412
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svi žele brži metabolizam, kao da nikada nije dovoljno brz. Postoje različiti načina da ubrzate svoj metabolizam, a jedan od njih trebate raditi tijekom spavanja. Prema rezultatima posljednjeg istraživanja, objavljenog u časopisu Diabetes, temperatura zraka sobe u kojoj spavate, uvelike utječe na to koliko brzo vaš metabolizam radi.

Spavanje u rashlađenim prostorijama može smanjiti postotak masnog tkiva. Povećani postotak masnog tkiva negativno djeluje na rad cjelokupnog organizma i može povećati rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih bolesti.

Rashlađena spavaća soba može pospješiti cirkulaciju krvi, što omogućava bolje opskrbu tkiva i stanica kisikom i hranjivim tvarima. Također, znanstvenici su ustanovili da osobe, koje spavaju u rashlađenim prostorijama, troše više kalorija u stanju mirovanja.

Znanstvenici vjeruju da je za tako dobro djelovanje zaslužno povećanje postotka smeđeg masnog tkiva. Smeđe masno tkivo se u najvećoj mjeri pronalazi kod dojenčadi i djece, a starenjem se njegov postotak postupno smanjuje.

Isprobajte dijetu koja potiče stvaranje smeđe masti!

Postotak smeđeg masnog tkiva možete povećati tako da usvojite zdrave prehrambene navike i povećate razinu fizičke aktivnosti. Prethodna istraživanja su pokazala da povećanje unosa namirnica s protuupalnim djelovanjem također može pomoći u ubrzanju metabolizma i povećanju postotka smeđeg masnog tkiva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti