Koju hranu jesti s korom?

Koju hranu jesti s korom?

Koju hranu jesti s korom?
  • Objavljeno: Subota, 24.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Neke namirnice imaju veliku količinu hranjivih i ljekovitih tvari u svojoj kori, zbog čega bismo ih trebali jesti zajedno s korom, ali pod uvjetom da su iz organskog uzgoja jer kora u pravilu sadrži najviše pesticida koji mogu naškoditi zdravlju.

Bademi

Kora badema potiče rad probavnog sustava i povećava razinu dobrih bakterija u crijevima. Odličan je izvor vitamina E koji smanjuje razinu lošeg kolesterola, a istovremeno povećava razinu dobrog kolesterola.

Citrusno voće

Kora citrusnog voća sadrži više vlakana od same unutrašnjosti. Dokazano je da kora naranče sadrži visoku razinu antikancerogenih spojeva.

Jabuke

Što dublje idete u unutrašnjost jabuke, to ona sadrži manje nutritivnih tvari. Kora jabuke snižava razinu kolesterola, smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, pretilosti i dijabetesa.

Luk

Kora luka obiluje flavonoidima, spojevima koji imaju protuupalno i antioksidativno djelovanje. Koru luka možete dodati u juhu, pustiti da stoji nekoliko minuta, potom ukloniti. Na taj način nećete jesti samu koru, ali ćete iskoristiti njene ljekovite prednosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti