Koju hranu jesti s korom?

Koju hranu jesti s korom?

Koju hranu jesti s korom?
  • Objavljeno: Subota, 24.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Neke namirnice imaju veliku količinu hranjivih i ljekovitih tvari u svojoj kori, zbog čega bismo ih trebali jesti zajedno s korom, ali pod uvjetom da su iz organskog uzgoja jer kora u pravilu sadrži najviše pesticida koji mogu naškoditi zdravlju.

Bademi

Kora badema potiče rad probavnog sustava i povećava razinu dobrih bakterija u crijevima. Odličan je izvor vitamina E koji smanjuje razinu lošeg kolesterola, a istovremeno povećava razinu dobrog kolesterola.

Citrusno voće

Kora citrusnog voća sadrži više vlakana od same unutrašnjosti. Dokazano je da kora naranče sadrži visoku razinu antikancerogenih spojeva.

Jabuke

Što dublje idete u unutrašnjost jabuke, to ona sadrži manje nutritivnih tvari. Kora jabuke snižava razinu kolesterola, smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, pretilosti i dijabetesa.

Luk

Kora luka obiluje flavonoidima, spojevima koji imaju protuupalno i antioksidativno djelovanje. Koru luka možete dodati u juhu, pustiti da stoji nekoliko minuta, potom ukloniti. Na taj način nećete jesti samu koru, ali ćete iskoristiti njene ljekovite prednosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti