Kristijan Ugrina i kćer Marijeta o prirodi uče - u prirodi

Kristijan Ugrina i kćer Marijeta o prirodi uče - u prirodi

Kristijan Ugrina i kćer Marijeta o prirodi uče - u prirodi
  • Objavljeno: Utorak, 13.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Glumac često s najmlađom kćeri boravi u prirodi te ju uči o životinjama, biljkama i zaštiti okoliša jer ova planeta, ističe, ovisi o svima nama.

Popularni glumac Kristijan Ugrina otac je Koste Kaija (20), Korane (19) i Marijete (8). Sa djecom i obitelji obožava ljeta provoditi na moru, u kamenoj kući na otoku Hvaru, dok je zimi u zagrebačkom smogu. Baš zato, dok je u Zagrebu, pokušava što više vremena provesti u prirodi. Šumu, parkove i livade smatra vrlo dragocjenima pa se trudi ondje boraviti što češće.

- Moja djeca su odgajana da vole obične stvari i igraju se sa svime što im je dostupno. Budući da su više okrenuti umjetničkim radionicama, a ne sportu, smatram da im je boravak u prirodi iznimno važan pa ih često potičem na to. Priroda je sama po sebi bitna jer bez nje nema ni nas pa djecu od malena učim da je poštuju - kaže otac Kristijan. Čovjek se nakon boravka u prirodi osjeća puno bolje, i psihički i fizički, stoga smatra da je igra na otvorenom, osobito najmlađoj Marijeti,iznimno važna.

- Dok smo u prirodi Marijetu učim da je cvijeće na livadi ljepše nego u vazi, da ne smije bacati smeće jer time zagađuje okoliš. Osim insekata kojih se malo boji, obožava sve biljke i životinje. Učim je da poštuje sva živa bića. Ona voli komunikaciju s drugom djecom i spremna je svima pomoći, osobito osobama sa posebnim potrebama – kaže glumac koji smatra da boravak u prirodi pomaže i razvoju dječje kreativnosti pa je rado prihvatio angažman voditelja Eko Limach Festa. Želi da djeca 2. listopada u parku Maksimiru putem raznih edukativnih radionica nauče što više o ekologiji i prirodi. I sam, ističe, želi biti dio održive zajednice koja se savjesno odnosi prema ekosustavu u kojem živi.

- Važno je da se takve edukacije što češće održavaju da bi se podsjetilo one koji znaju i naučilo one koji još ne znaju da ova planeta također ima rok trajanja, a o nama ovisi koliki će on biti – zaključio je Ugrina.

Eko Limach Fest slavi ekologiju i promovira zdrav i aktivan život

Eko Limach Fest (ELF) je dječji eko festival na otvorenom koji slavi ekologiju, inovativnost i kreativnost te promovira zdrav i aktivan život. Budući da je održiva obitelj temelj održive zajednice, ELF teži prenijeti ove vrijednosti djeci i obiteljima te potaknuti dječju inventivnost i kreativnost kako bi najmlađi razvili rješenja koja nadilaze stare načine razmišljanja.

A da bi posjetitelji uistinu sve to primili na znanje, edukacija mora biti zabavna, interaktivna i mora poticati na daljnje traganje i kritičko razmišljanje. Postoji li za učenje o prirodi bolje mjesto od maksimirske šume gdje svjež zrak bistri um i čini ga prijemčljivijim za nova saznanja?

Eko Limach Fest je obiteljski eko festival na otvorenom

Eko Limach Fest je obiteljski eko festival koji nastoji potaknuti i roditelje da što više kvalitetnog vremena provedu sa djecom u prirodi i u pokretu. Jesensko izdanje ELF-a održat će se 02.10.2016, od 10-18 sati, u parku Maksimir u blizini velike pozornice. Program se sastoji od brojnih interaktivnih radionica edukativnog i kreativnog karaktera, zabavnog programa uz nastupe kulturno-umjetničkih društava i dječjih zborova te raznih sportskih aktivnosti na otvorenom. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan!

U slučaju kiše, festival se odgađa za 9. listopad.

ELF MOTO: Oblikuj svoj svijet!#ELF2016

Sve novosti o programu, izvođačima i radionicama pratite putemFacebook iweb stranice Eko Limach Festa.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti