Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!

Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!

Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bioteka je ponovno u pokretu! Popularni projekt „Ključ za život" prenosimo u podravske krajeve i stižemo u Koprivnicu! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!

Provođenje vremena na otvorenom, osim što je zabavno, donosi niz fizičkih i emocionalnih dobrobiti koje su odavno dobro poznate. Naša udruga vodi se ovim principima već dugi niz godina te za djecu diljem Hrvatske priprema i provodi projekte u sklopu programa „Bioteka u pokretu!"

U listopadu koprivnički osnovnoškolci između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti koprivničkog kraja, kao i susret s uzorcima životinjskih kostura raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.

Jesmo li vas uspjeli nagovoriti? Nismo? Onda trebamo dodati kako će djeca tražiti skriveno blago, nositi ekološki otisak na svojim nogama, a (ako bude bilo terenske sreće) upoznati i neke „prave" životinje. Promatrat ćemo ptice, proučavati biljke, otkrivati životinjske tragove... Ima li boljeg načina za učenje o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom?

Nemojte se čuditi ako vam se doma vrati mali istraživač čija se nova omiljena igra zove "Uhvati me ako možeš", a vi naivno pomislite da se radi o običnoj igri lovice. A onda vam malac objasni da se radi o hranidbenom lancu. Ili ga uhvatite kako skuplja papir za recikliranje jer ne želi imati ekološki otisak velik poput dinosaurovog stopala!

Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne "uradi sam" aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju!

Jednodnevna radionica "Ključ za život" održat će se u dva termina, 8. i 9. listopada 2016. u Koprivnici. Radionice su besplatne, a vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka.

Broj sudionika jedne radionice ograničen je na 25 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom.

Prijaviti se možete do petka 7. listopada 2016. u 16 h.

Podaci o radionici

Naziv radionice: Ključ za život

Mjesto odvijanja: bit će utvrđeno naknadno, nakon završetka procesa prijava na radionice

Termini odvijanja:

PRVA SKUPINA DJECE: 8. listopada 2016., 15:00 h - 18:00 h

DRUGA SKUPINA DJECE: 9. listopada 2016., 15:00 h - 18:00 h

Dobna skupina: 7 - 13 godina

Cijena: besplatno

Prijava putem e-maila: matea.jarak@bioteka.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti