Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!

Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!

Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2016.
  • Broj pregleda: 128
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Otključavamo tajne život svijeta u Koprivnici!

Bioteka je ponovno u pokretu! Popularni projekt „Ključ za život" prenosimo u podravske krajeve i stižemo u Koprivnicu! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!

Provođenje vremena na otvorenom, osim što je zabavno, donosi niz fizičkih i emocionalnih dobrobiti koje su odavno dobro poznate. Naša udruga vodi se ovim principima već dugi niz godina te za djecu diljem Hrvatske priprema i provodi projekte u sklopu programa „Bioteka u pokretu!"

U listopadu koprivnički osnovnoškolci između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti koprivničkog kraja, kao i susret s uzorcima životinjskih kostura raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.

Jesmo li vas uspjeli nagovoriti? Nismo? Onda trebamo dodati kako će djeca tražiti skriveno blago, nositi ekološki otisak na svojim nogama, a (ako bude bilo terenske sreće) upoznati i neke „prave" životinje. Promatrat ćemo ptice, proučavati biljke, otkrivati životinjske tragove... Ima li boljeg načina za učenje o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom?

Nemojte se čuditi ako vam se doma vrati mali istraživač čija se nova omiljena igra zove "Uhvati me ako možeš", a vi naivno pomislite da se radi o običnoj igri lovice. A onda vam malac objasni da se radi o hranidbenom lancu. Ili ga uhvatite kako skuplja papir za recikliranje jer ne želi imati ekološki otisak velik poput dinosaurovog stopala!

Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne "uradi sam" aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju!

Jednodnevna radionica "Ključ za život" održat će se u dva termina, 8. i 9. listopada 2016. u Koprivnici. Radionice su besplatne, a vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka.

Broj sudionika jedne radionice ograničen je na 25 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom.

Prijaviti se možete do petka 7. listopada 2016. u 16 h.

Podaci o radionici

Naziv radionice: Ključ za život

Mjesto odvijanja: bit će utvrđeno naknadno, nakon završetka procesa prijava na radionice

Termini odvijanja:

PRVA SKUPINA DJECE: 8. listopada 2016., 15:00 h - 18:00 h

DRUGA SKUPINA DJECE: 9. listopada 2016., 15:00 h - 18:00 h

Dobna skupina: 7 - 13 godina

Cijena: besplatno

Prijava putem e-maila: matea.jarak@bioteka.hr

Komentari

Najčitanije zanimljivosti