Lakše ćete ga zavesti ako pokažete 40 posto kože

Lakše ćete ga zavesti ako pokažete 40 posto kože

Lakše ćete ga zavesti ako pokažete 40 posto kože
  • Objavljeno: Utorak, 17.11.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada se žene spremaju za izlazak vječna dilema je što obući. Ako je u kombinaciji još i neki frajer, problem je tim veći, jer kako znati koliko točno kože treba pokazati, a koliko ostaviti mašti.

Ako odjeća previše otkriva, riskirate da privučete i puno neželjene pozornosti, a ako se pak odjenete kao opatica, onda nećete nikom biti zanimljivi. Britanski znanstvenici vjeruju da su pronašli točan omjer i tvrde da je odjeća koja otkriva 40 posto ženine kože najbolji način za privlačenje muške pažnje i golicanje njihove mašte.

Da bi ustanovili točan postotak, znanstvenici sa Sveučilišta u Leedsu poslali su istraživačice u najveće gradske klubove. Tamo su one stajale na balkonu iznad plesnog podija i promatrale kako su posjetiteljice odjevene i koliko su im puta prišli muškarci. Svoja su zapažanja snimile na diktafone, a sedamdesetak sati snimki otkrilo je da muškarci puno češće pristupaju ženama nego one njima.

No svakako je najzanimljivije to što se žene moraju međusobno natjecati kako bi privukle mušku pažnju. Pokazalo se da je odjeća, ili njen manjak, bio jedan od ključnih faktora u tim pokušajima. Ženama koje su pokazale oko 40 posto kože muškarci su prilazili dva puta više nego onima koje su bile čednije odjevene.

Za potrebe istraživanja procijenjeno je da otkrivena ruka pokazuje 10 posto kože, noga 15 posto, a torzo 50 posto. U kalkulaciju nisu uključeni dlanovi, stopala i glava. Iz toga proizlazi da je najpoželjnija haljina bez rukava duga do polovine bedara. Sve više od toga je kontraproduktivno.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti