Laserska korekcija vida: Je li bol stvarna briga?

Laserska korekcija vida: Je li bol stvarna briga?

Laserska korekcija vida: Je li bol stvarna briga?
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Jedna od glavnih zabrinutosti kod ljudi koji razmišljaju o laserskoj operaciji oka jest strah od boli. Unatoč pričama koje kruže, bol je zapravo mit kada je riječ o LASIK-u. Takvi mitovi su proizvod prošlosti kada su ranije tehnike korektivne kirurgije rožnice bile bolne. Od 1960-ih, ove tehnike su se značajno razvile. LASIK, koji nije dobio odobrenje FDA-a do 1999. godine, predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodne metode. Ranije metode su uključivale određenu razinu nelagode, stoga nije iznenađujuće što se postavlja pitanje o bolnosti samog postupka.

Hoće li vas boljeti oči tijekom i nakon laserske korekcije vida?

Tijekom postupka, pacijenti mogu osjetiti pritisak ili nelagodu, ali sam tretman nije bolan. Pacijenti će biti određene svijesti i senzacije tijekom postupka budući da se koristi uređaj koji nježno drži kapke otvorene i sprječava treptanje, što može izazvati osjećaj pritiska. Oko se tijekom cijelog postupka održava vlažnim kako bi se spriječila suhoća i nelagoda.

Prilikom provođenja postupka laserske operacije vida, pacijenti mogu čuti zvuk rada lasera, a koji može stvoriti osjećaj nelagode, međutim, prethodno dobiveni oralni sedativ pomaže ublažiti potencijalnu nelagodu pacijenta.

Normalno je imati određenu nelagodu prva dva sata odmah nakon tretmana. Pacijentima će se dati oralni lijekovi protiv bolova kako bi se minimizirala nelagoda. Bol u očima nakon LASIK-a često je zbog postoperativne upale. Pacijenti će koristiti kapi za oči kao što su antibiotici i nesteroidni protuupalni lijekovi kako bi se minimizirala upala i infekcija tijekom procesa ozdravljenja.

Je li laserska korekcija vida siguran zahvat?

Laserska korekcija vida, a posebno metode Intralase i Wavefront, jedni su od najsigurnijih medicinskih zahvata uopće. Tu možemo kod gotovo svakog pacijenta za kojeg je ustanovljeno da je kandidat za lasersku korekciju, garantirati u potpunosti uklanjanje njegove dioptrije.

Cijeli postupak je siguran, komplikacije koje se mogu javiti su izuzeto rijetke, a ako se i pojave, one se mogu vrlo jednostavno ukloniti i riješiti. Možemo danas, znači, garantirati lasersku korekciju vida kao jednu od najsigurnijih operacija uopće.

Optical Express poliklinika u Zagrebu

Uvođenje najnovijih tehnoloških dostignuća omogućava bolje rezultate i manje invazivne zahvate. To znači brži oporavak i manje nelagode za pacijente. U studiji provedenoj na 190.231 pacijentu Optical Express grupe u Europi s najčešćim dioptrijama koje se skidaju, čak 99,2% pacijenata postiglo je stopostotni vid nakon zahvata. Ovo su impresivne brojke koje svjedoče o izvrsnosti i stručnosti liječnika u Optical Expressu.

Osim laserske korekcije vida, Optical Express nudi i druge oftalmološke zahvate, uključujući operaciju sive mrene i zamjenu očne leće. Njihova sveobuhvatna skrb za oči osigurava da pacijenti dobiju najbolju moguću brigu i postignu izvanredne rezultate, bez obzira na svoje potrebe. I kao dodatna prednost, trenutno možete iskoristiti posebnu ponudu! Optical Express nudi 10% dodatnog popusta na već snižene pakete ušteda. Ne propustite priliku da ostvarite još veće pogodnosti prilikom brige o svojim očima.

Za sve informacije i pitanja možete kontaktirati polikliniku na info@opticalexpress.hr ili ih možete nazvati na broj telefona 01 5625 450.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti