Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lidersko povezivanje na području sportske medicine

Lidersko povezivanje na području sportske medicine

Lidersko povezivanje na području sportske medicine
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.07.2017.
  • Broj pregleda: 59
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lidersko povezivanje na području sportske medicine

20. srpnja 2017. Potpisan je ugovor u Innsbrucku garancija je nastavka suradnje austrijske klinike Gelenkpunkt i Poliklinike Terme Selce. Klinika Gelenkpunkt bavi se najsloženijim i najnaprednijim rekonstruktivnim zahvatima kuka, koljena, ramena i sportskim povredama, a Poliklinika Terme Selce, postoperativnom rehabilitacijom. Sedam godina zajednički rade na oporavku vrhunskih sportaša nakon operativnih zahvata i povratku profesionalnom sportu.Dvije su klinikezajednički uložile znanje i energiju u oporavak sportaša poput Marka Arapovića, Luke Babića, Janice Kostelić i mnogih drugih nogometaša i skijaša, kao i pripreme za ZOI u Sočiju, 2014. godine. Povodom potpisivanja ugovora, prim. Vlasta Brozičević iz Poliklinike Terme Selce je izjavila: 'Ponosni smo i zadovoljni zbog potvrde ove uspješne suradnje. Rad s vrhunskim ekspertima- specijalistima sportske traumatologije, poput prof. dr. Christian Finka, garantira zavidne rezultate u oporavku od sportskih ozljeda. Činjenica da već godinama surađujemo, potvrda je odličnih rezultata, rehabilitacije i međunarodnog uvažavanja, poštovanja i povjerenja. Nastavak suradnje znatno će unaprijediti zdravstveni turizam i popunjenost turističkih hotelskih izvansezonskih kapaciteta sportskim programom, jer sportaši će dio rehabilitacije provoditi u Austriji, a dio u Selcu.

Osim potpisivanja ugovora, jučer je u Innsbrucku održana i radionica na temu primjene novih metodologija u sportskoj medicini i rehabilitaciji kojoj je cilj efikasniji oporavak pacijenata dviju klinika. Nova metodologija primjenjivat će se u obje klinike već od ove jeseni.

Na sastanku održanom u austrijskoj klinici Gelenkpunkt, osim voditeljice sportskog programa Poliklinike Terme prim. Vlaste Brozičević, sudjelovali su i pomoćnica ravnatelja Poliklinike Terme mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof., specijalist sportske traumatologije prof. dr. Christian Fink te docent Christian Hoser, dr.med., kao predstavnici klinike Gelenkpunkt, inače certificiranom FIFA- inom Centru izvrsnosti, koji brine i o zdravlju austrijske skijaške reprezentacije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti