Limun sadrži 22 antikancerogena spoja!

Limun sadrži 22 antikancerogena spoja!

Limun sadrži 22 antikancerogena spoja!
  • Objavljeno: Utorak, 19.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prethodna istraživanja su pokazala da limun i limunova korica reguliraju razinu kolesterola, jačaju imunološki sustav i sudjeluju u prevenciji različitih vrsta raka. Limunova korica se pokazala učinkovitom u zaštiti od bakterijskih infekcija.

Znanstvenici su ustanovili da limun sadrži fitonutrijente koji na stanice raka imaju sličan utjecaj kao i kemoterapija. Pektin, kojeg pronalazimo u sastavu citrusnog voća, se pokazao odličnim u prevenciji raka prostate, dojke i kože.

Limun sadrži spojeve koji mogu smanjiti rizik od nastanka raka, spriječiti daljnje širenje stanica raka i potaknuti matične stanice raka na samouništenje. Dosadašnja istraživanja su pokazala da u sastavu limuna možemo pronaći čak 22 različita kancerogena spoja.

Osim što ima antikancerogeno svojstvo, limun potiče eliminaciju toksina iz tijela, regulira rad probavnog sustava i potiče rad jetre. Limun je odličan izvor antioksidacijskih spojeva koji smanjuju razinu slobodnih radikala.

Visok udio vitamina C ovo voće čini odličnim za bolje zdravlje i ljepši izgled kože, a svakodnevna konzumacija tople vode s limunom može potaknuti mršavljenje i sagorijevanje stanica masti.

Saznajte zašto trebate svakodnevno konzumirati limun!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti