Ovo su najbolji čajevi za zdravlje!

Ovo su najbolji čajevi za zdravlje!

Ovo su najbolji čajevi za zdravlje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čaj je uz kavu jedan od najpopularnijih napitaka diljem svijeta i već tisućljećima se koristi za poboljšanje zdravlja i prevenciju niza bolesti. Postoje različite vrste čajeva, a mi vam donosimo one, za koje su istraživanja pokazala da imaju najbolja ljekovita svojstva.

Oolong čaj

Oolong čaj sadrži kofein i niz drugih nutritivnih spojeva koji povećavaju razinu energije. Odličan je izbor za jutro umjesto kave ili kao napitak prije treninga. Istraživanja su pokazala da oolong čaj potiče sagorijevanje masti i smanjuje razinu triglicerida.

Zeleni čaj

Niti jedan čaj se ne može mjeriti sa zelenim čajem. Ovaj čaj je odličan izvor antioksidanata, štiti zdravlje srca, smanjuje rizik od nastanka raka i potiče proizvodnju kolagena. Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija zelenog čaja može produljiti životni vijek.

Bijeli čaj

Bijeli čaj je odličan izvor katehina i drugih antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala i smanjuju rizik od nastanka raka i srčanih bolesti.

Kamilica

Čaj od kamilice ne sadrži kofein i odličan je za opuštanje. Jako je dobar izvor antioksidanata i istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka i dijabetesa.

Saznate koji čajevi vam mogu pomoći da spavate bolje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti