Lubenica pospješuje mršavljenje

Lubenica pospješuje mršavljenje

Lubenica pospješuje mršavljenje
  • Objavljeno: Utorak, 04.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da lubenica može pomoći u smanjenju postotka masnog tkiva na području trbuha. Prethodna istraživanja su pokazala da povećan postotak masnog tkiva na području trbuha ugrožava zdravstveno stanje cjelokupnog organizma i povećava rizik od nastanka niza kroničnih bolesti.

Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Nutrition, otkriva da aminokiselina arginin može smanjiti postotak masnog tkiva na području trbuha za čak 68%. Lubenica je jedan od najboljih izvora arginina, a prve rezultate ćete primijetiti već nakon 8 tjedana svakodnevne konzumacije lubenice.

Prethodna istraživanja su pokazala da postoji niz namirnica koje mogu pomoći u smanjenju postotka masnog tkiva na području trbuha, a među najdjelotvornijima su:

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži polifenole poznate pod nazivom katehini. Istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da osobe, koje svakodnevno konzumiraju zeleni čaj već nakon 12 tjedana primijete smanjenje u opsegu struka..

Rajčica

Istraživanje američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nutrition, pokazuju da svakodnevna konzumacija soka od rajčice može pospješiti sportsku izdržljivost i ubrzati mršavljenje.

Borovnice

Borovnice su odličan izvor antocijanina, fitonutrijenata koji potiču sagorijevanje visceralnog masnog tkiva. Istraživanja su pokazala da visoka razina visceralnog masnog tkiva povećava rizik od nastanka niza kroničnih bolesti i skraćuje životni vijek.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti