Brokula pomaže u zaštiti od sunca

Brokula pomaže u zaštiti od sunca

Brokula pomaže u zaštiti od sunca
  • Objavljeno: Utorak, 04.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da brokula sadrži spojeve koji su učinkoviti u smanjenju rizika od nastanka kancerogenih stanica i kronične upale u tijelu. Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da brokula može pomoći u zaštiti kože od UV zračenja.

Rezultati istraživanja američkih znanstvenika su pokazali da nanošenje ekstrakta brokule na kožu može pomoći u prevenciji oštećenja kože uzrokovane UV zračenjima i smanjiti crvenilo kože za čak 37%.

Brokula sadrži sulforafan, spoj za kojega su znanstvenici ustanovili da ima zaštitnu ulogu. Stanice kože apsorbiraju ekstrakt brokule i on nastavlja djelovati sljedećih nekoliko dana.

"Planiramo nastaviti istraživanje kako bismo utvrdili na koji se točno način ekstrakt brokule može koristiti za zaštitu kože od UV zračenja", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Sally Dickinson i dodala kako "rezultati ovog istraživanja potvrđuju da brokula ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma".

Brokula, ističu znanstvenici, ne blokira UV zrake, već potiče stanice da se same obrane od štetnog UV zračenja. Na taj način dopušta tijelu da proizvodi vitamin D, što nije slučaj kod krema za sunčanje, koje blokiraju proizvodnju vitamina D.

Prethodna istraživanja su pokazala da brokula smanjuje rizik od nastanka niza bolesti, uključujući različite vrste raka, visoki krvni tlak, srčani udar i dijabetes tipa 2

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti