Lubenica snizuje krvni tlak

Lubenica snizuje krvni tlak

Lubenica snizuje krvni tlak
  • Objavljeno: Subota, 16.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Konzumiranje lubenica može sniziti krvni tlak te vas štiti od prehipertenzije, što može dovesti do srčanih bolesti.

Aminokiseline pronađene u voću poboljšavaju performanse arterija te spuštaju krvni tlak kod svakog od devet pacijenata s prehipertenzijom, izvijestili su istraživači.

Uzimanje L-arginina, amino kiseline neophodne za održavanje zdravog krvnog tlaka, kao dodatka prehrani nije opcija za mnoge odrasle osobe s hipertenzijom, jer njegove nuspojave mogu biti mučnina, bolovi u trbuhu i proljev.

Za razliku od toga istraživanje je pokazalo kako ispitanici nemaju štetne učinke ako su jeli lubenice, koja je bogata L-citrulinom, a ona je povezana amino kiselina koja se pretvara u L-arginin kada se jednom nađe unutar tijela.

Znanstvenici specijalizirani za prehranu sa Sveučilišta iz Floride, zaključili su kako lubenica „može spriječiti prehipertenziju od napredovanja u teški oblik hipertenzije, koja je glavni faktor rizika za srčane napade i moždane udare."

Dodali su kako konzumiranje L-citrulin dodataka može smanjiti količinu antihipertenzivnih lijekova potrebnih za kontrolu krvnog tlaka.

Profesor Arturo Figueroa je zaključio: „Čak i bolje, lubenica od početka može spriječiti razvoj iz prehipertenzije u hipertenziju."

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti