Lupocet Flu forte – liječi simptome prehlade i gripe

Lupocet Flu forte – liječi simptome prehlade i gripe

Lupocet Flu forte – liječi simptome prehlade i gripe
  • Objavljeno: Utorak, 22.11.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zimsko vrijeme je vrijeme viroza, od jednostavnijih i kraćih prehlada do težih višednevnih viroza s povišenom temperaturom. Jeste li znali da je poznato više od 200 virusa koji mogu uzrokovati prehladu, te da se često nakon preboljene prehlade javlja ponovna infekcija istim ili nekim drugim virusom.

Virusi se brže šire kod osoba smanjenog imuniteta. Simptomi prehlade i gripe su slični, ali ipak ih je moguće razlikovati jer gripa ima teži tijek, jače izražene simptome i vrlo visoku temperaturu, dok temperatura kod prehlade može biti samo neznatno povišena. No, svima je zajedničko povišena tjelesna temperatura, bolovi u mišićima, glavobolja, curenje iz nosa, suzenje očiju i kašalj.

Već i sami dobro znamo koji lijek ćemo odabrati kako bi uklonili navedene simptome. No, kada pri tome bolujemo od kroničnih bolesti, poput povišenog krvnog tlaka, onda se odabiru lijeka mora posvetiti posebnu pozornost.

Lijekovi koji u svom sastavu sadrže više aktivnih sastojaka su vrlo učinkoviti u rješavanju simptoma prehlade ili gripe, ali važno je odabrati lijek sastava koji neće utjecati na vaš tlak. American Heart Association preporučuje izbjegavanje lijekova koji u svom sastavu sadrže dekongestive (kao što su pseudoefedrin i fenilefrin) koji smanjuju otečenost nosne sluznice i poboljšavaju prohodnost nosa, ali mogu povisiti krvni tlak. Kako bi izbjegli nepoželjne učinke dekongestiva koristite lijekove koji u svom sastavu nemaju dekongestiv ili umjesto dekongestiva sadrže antihistaminik.

Lijek namijenjen odraslima za liječenje simptoma prehlade i gripe, Lupocet Flu forte pripada skupini lijekova koji u svom sastavu sadrže više aktivnih komponenti. Lupocet flu forte sadrži 500 mg paracetamola, klorfenamin (antihistaminik) i vitamin C te vrlo brzo snižava povišenu tjelesnu temperaturu i uklanja bolove u mišićima i zglobovima, glavobolju i grlobolju, te ublažava druge simptome gripe i prehlade poput curenja i svrbeža  nosa, suzne oči, promuklost i kašalj. Lupocet Flu forte sadrži i vitamin C za jačanje otpornosti organizma.

Za djecu od 6. godine tu je Lupocet Flu dozom prilagođen liječenju simptoma prehlade i gripe u djece.  Kako je osnovna promjena brojnih bolesti gornjih dišnih puteva kao i pratećih simptoma upala sluznice, Lupocet Flu ublažava simptome poput curenja nosa, svrbeža nosa, suznih očiju, promuklosti, kašlja, glavobolje, vrućice i iscrpljenosti djelovanjem tri djelatne tvari - paracetamola, klorfenamina i vitamina C.

 

lupocet-flu-forte-prehlada-gripa

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

www.belupo.hr | www.zdravobudi.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti