Manje negativnih komentara pomaže ženama u mršavljenju

Manje negativnih komentara pomaže ženama u mršavljenju

Manje negativnih komentara pomaže ženama u mršavljenju
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene često dobivaju proturječne poruke o tome kako bi idealno tijelo trebalo izgledati. Neki časopis će objaviti članak o tome kako izgubiti višak masnog tkiva na području bokova i pored staviti sliku supermodela, a u međuvremenu Bruno Mars pjeva na radiju da voli žene onakve kakve jesu.

Nedavno istraživanje pokazuje da su žene, kojima su bile upućene pozitivne poruke, izgubile na težini. U istraživanju je sudjelovalo 187 žena i svima su bila postavljana pitanja vezana uz njihovu težinu, idealnu težinu i samopoštovanje. Zatim su morale procijeniti razinu podrške. Istraživači su željeli saznati jesu li ikada pitale nekoga za mišljenje o svojoj težini i izgledu i, ako jesu, kakve su bile reakcije. Istraživači su podijelili odgovore u dvije kategorije. Jedna je sadržavala odgovore u kojima je prihvaćena njihova težina, a druga je uključivala negativne komentare i kritike.

Provjerite kako ojačati samopouzdanje!

One žene koje su dobivale pozitivne poruke o svom tijelu, tijekom devet mjeseci su izgubile na težini i njihov indeks tjelesne mase (BMI) je bio manji. One koje su osjetile pritisak da moraju smršavjeti, povećale su BMI.

Znanstvenici su zaključili da stres i sram oko tjelesne težine ometa proces mršavljenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti