Masaža za prevenciju gripe

Masaža za prevenciju gripe

Masaža za prevenciju gripe
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Masaža se više ne smatra luksuzom, već terapijom za razne tegobe. Ako nikada niste bili na masaži, prema novom istraživanju je krajnje vrijeme da odete.

Istraživanje američkih znanstvenika, koje je objavljeno u časopisu The Journal of Alternative and Complementary Medicine, otkriva da masaža jača imunitet i pomaže u prevenciji gripe i prehlade.

Provjerite kako masaža djeluje na vaše zdravlje!

Postoje različite vrste masaže, a najpoznatija je švedska masaža, tijekom koje se koriste nježni dodiri, pritisci i duboki kružni pokreti koji opuštaju i vitaliziraju um i tijelo.

Ovo istraživanje je otkrilo da švedska masaža značajno jača imunitet, odnosno povećava razinu bijelih krvnih stanica koje su zaslužne za borbu protiv infekcija.

Ovo istraživanje je potvrdilo ono što su prethodna istraživanja pokazala, a to je da se masažom smanjuje razina hormona stresa u tijelu.

Saznajte zašto tijelo voli masažu!

Hormoni stresa, adrenalin i kortizol, mogu oslabiti imunitet, naročito ako ste pod kroničnim stresom, a masaža je jedan od najboljih načina opuštanja.

Prethodna istraživanja su također pokazala da masaža poboljšava kvalitetu sna, što je također važno za jačanje imuniteta, regulira krvni tlak i ublažava simptome kroničnih bolesti i upala.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti