Maslinovim uljem spriječite ulcerozni kolitis

Maslinovim uljem spriječite ulcerozni kolitis

Maslinovim uljem spriječite ulcerozni kolitis
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi nutricionisti će se složiti da je maslinovo ulje kralj među uljima, a njegovu važnost i ulogu znanstvenici su potkrijepili činjenicom da štiti od ulceroznog kolitisa.

Ulcerozni kolitis je bolest crijeva, odnosno sluznice debelog crijeva. Najčešće zahvaća završni dio debelog crijeva, rektum, a može se proširiti i na ostale dijelove. Od ulceroznog kolitisa najbolje štiti maslinovo ulje. Prva tajna ljekovitosti maslinovog ulja leži u oleinskoj kiselini, koja je glavni faktor u zaštiti protiv ulceroznog kolitisa. Tijekom istraživanja se pokazalo da ljudi, koji svakodnevno u svoju prehranu dodaju maslinovog ulja, imaju puno manji rizik od nastanka bolesti debelog crijeva.

Provjerite zašto svako jutro trebate uzeti 1 žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja!

Oleinsku kiselinu možete pronaći u maslacu, margarinu, ulju od kikirikija i grožđa. Sve te namirnice pomažu pri razgradnji hrane i štite probavni sustav te cijeli organizam.

Jedna kap maslinovog ulja u sebi sadrži tridesetak tvari koje štite od karcinoma, preuranjenog starenja te srčanih bolesti, stoga je krajnje vrijeme da ga uvrstite u svoju prehranu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti