Maslinovo ulje ublažava menstrualne bolove!

Maslinovo ulje ublažava menstrualne bolove!

Maslinovo ulje ublažava menstrualne bolove!
  • Objavljeno: Subota, 30.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Scholars Research Library, otkriva da je ekstra djevičansko maslinovo ulje odlično za ublažavanje menstrualnih bolova i da je učinkovitiji od velikog broja lijekova protiv bolova.

U istraživanju je sudjelovalo 60 žena u dobi od 17 do 30 godina. Sve žene su imale bolne menstruacije. Znanstvenici su ih podijelili u 2 skupine. Jedna skupina je za ublažavanje bolova uzimala lijekove protiv bolova, a druga skupina je u razdoblju od 2 mjeseca svakodnevno uzimala 5 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Saznajte zašto svako jutro trebate uzeti 1 žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja!

Rezultati su pokazali da su žene koje su uzimale ekstra djevičansko maslinovo ulje imale slabije simptome menstrualnog sindroma i da su menstrualni bolovi bili puno slabiji, u odnosu na žene koje nisu uzimale ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje ima protuupalno djelovanje, baš kao i lijekovi protiv bolova, a ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da može pomoći u prevenciji i ublažavanju menstrualnih bolova.

Znanstvenici ističu da za najbolje rezultate maslinovo ulje uzimate svakodnevno, odnosno prije nego li do bolova uopće dođe. Također, ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka svakodnevnog uzimanja maslinovog ulja se svakako posavjetujte s liječnikom.

Saznajte kako ublažiti menstrualne bolove na prirodan način!

Isto tako, stručnjaci savjetuju da uzimate organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje jer ima najveću koncentraciju protuupalnih spojeva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti