Med uklanja umor, hrani kožu i popravlja pamćenje!

Med uklanja umor, hrani kožu i popravlja pamćenje!

Med uklanja umor, hrani kožu i popravlja pamćenje!
  • Objavljeno: Petak, 17.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Med se duže od 2000 godina koristi za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma i prevenciju niza bolesti. Med se sastoji od 80% ugljikohidrata, 18% vode i 2% vitamina, minerala i aminokiselina.

Povećava razinu energije

Med je odličan za uklanjanje popodnevnog umora. On razinu energije povećava brzo. Jedna žlica meda sadrži oko 17 grama ugljikohidrata koji su odlični za povećanje razine energije i bolji rad mišića. Sadrži prirodne šećere koje tijelo koristi kao izvor energije.

Saznajte zašto ne trebate kupovati med iz supermarketa!

Hrani i njeguje kožu

Med se sve češće dodaje u kozmetičke proizvode, kao što su losioni, sapuni, kupke i kreme. Ima antimikrobno i protugljivično djelovanje, a kožu hrani izvana i iznutra. Istraživanja su pokazala da med pomaže u ublažavanju simptoma kožnih bolesti, kao što je psorijaza.

Poboljšava pamćenje

Med je odličan izvor antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka staničnih oštećenja unutar mozga. Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Menopause, je pokazalo da su žene, koje su svaki dan uzimale 20 grama meda, nakon 4 mjeseca imale bolje rezultate na testovima kognitivnih funkcija.

Ubrzava zacjeljivanje rana

Med ima antimikrobno djelovanje, zbog čega je odličan za ubrzanje zacjeljivanja rana. Med će smanjiti rizik od nastanka infekcije i nahraniti oštećeni dio kože. Jedno istraživanje je pokazalo da je med ubrzao zacjeljivanje rana u čak 58% slučajeva.

Saznajte zašto svaki dan trebate jesti med i cimet!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti