15 minuta vježbanja dnevno je dovoljno za dulji život!

15 minuta vježbanja dnevno je dovoljno za dulji život!

15 minuta vježbanja dnevno je dovoljno za dulji život!
  • Objavljeno: Petak, 17.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da je samo 15 minuta vježbanja dnevno dovoljno da biste produljili svoj život.

U istraživanju, koje je trajalo 10 godina, je sudjelovalo više od 123.000 ljudi, starijih od 60 godina. Znanstvenici su proučavali životne navike svih sudionika, uključujući navike vježbanja i prehrane.

Otkrijte kako se motivirati za vježbanje!

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe koje svaki dan vježbaju barem 15 minuta, imaju za 30% manji rizik od nastanka prijevremene smrti, u odnosu na osobe koje vježbaju manje ili nikako.

Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da tjelovježba ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Prethodna istraživanja su pokazala da svakodnevnim vježbanjem možete smanjiti rizik od nastanka bolesti srca i kardiovaskularnog sustava, dijabetesa tipa 2 i pretilosti.

Sve osobe, neovisno o dobi i spolu, trebaju svaki dan vježbati barem 15 minuta laganim intenzitetom, izjavio je voditelj istraživanja dr. David Hupin.

Dosadašnja istraživanja su pokazala je 15 minuta šetnje umjerenim intenzitetom dovoljno da osjetite prednosti vježbanja, kao što su smanjenje tjelesne težine, bolja cirkulacija krvi, bolje raspoloženje, pamćenje i smanjena potreba za uzimanjem lijekova za regulaciju krvnog tlaka.

Saznajte zašto je dobro vježbati u prirodi!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti