Miješanje alkohola i energetskih pića potpuno nezdravo

Miješanje alkohola i energetskih pića potpuno nezdravo

Miješanje alkohola i energetskih pića potpuno nezdravo
  • Objavljeno: Subota, 24.09.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Najnovije istraživanje je pokazalo kako vas miješanje alkohola s energetskim pićima može staviti pod veliki rizik, ostavljajući vas jako dehidrirane te može eventualno dovesti do povraćanja, mučnine i drugih dugoročnih zdravstvenih problema.

Istraživanje je također upozorilo kako kofein u energetskim pićima može prikriti utjecaj alkohola te tako alkoholizirane ljude učiniti manje svjesnima koliko su pijani.

"I kofein i alkohol su diuretici, oni uzrokuju da kroz tijelo brže cirkulira voda, tako da miješanje energetskih pića s alkoholom može ostaviti konzumente jako dehidrirane, također im može uzrokovati povraćanje, mučninu i druge dugoročne zdravstvene probleme," Top News navodi glavnog istraživača Andrewa Misella.

"Ono što je možda najopasnije, je da stimulativni učinak kofeina može prikriti djelovanje alkohola."

"Tako da se ljudi koji piju energetske napitke s alkoholom mogu osjećati vrlo trijezno i u biti ne shvaćati koliko su zapravo pijani. Jedno od mogućih posljedica toga je da će konzumenti preuzimati više rizika," ističe Misell.

Izdvojeno istraživanje iz SAD-a je otkrilo kako studenti koji piju alkohol pomiješan s energetskim pićima imaju četiri puta veću vjerojatnost da namjeravaju voziti, u usporedbi sa studentima koji su konzumirali alkohol bez energetskih pića.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti