Mjesec rođenja otkriva koliko dugo ćete živjeti i koje bolesti ćete imati

Mjesec rođenja otkriva koliko dugo ćete živjeti i koje bolesti ćete imati

Mjesec rođenja otkriva koliko dugo ćete živjeti i koje bolesti ćete imati
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.03.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema znanstvenicima, mjesec u kojem su rođene bebe može utjecati na sve, od inteligencije do dužine života. „Proljetne bebe" su pod većim rizikom, za razliku od „ljetnih, jesenskih i zimskih beba", od niza bolesti, uključujući astmu, autizam, shizofreniju, multiplu sklerozu i Alzheimerovu bolest.

Istraživanje je pokazalo kako oni koji su rođeni u razdoblju od travnja do lipnja, obično nešto kraće žive za razliku od onih koji su rođeni u listopadu, studenom i prosincu. Slična istraživanja iz SAD-a, pokazala su kako su oni koji su rođeni u jesen, živjeli oko 160 dana dulje od onih koji su rođeni u proljeće.

Znanstvenici misle kako te razlike često ovise o tome koliko sunčeve svjetlosti je majka bila izložena dok je nosila dijete u utrobi, prenosi Top News. Nedostatak sunčeve svjetlosti može imati dugotrajne posljedice na psihičko i fizičko zdravlje djeteta u prvim mjesecima, pošto je sunčeva svjetlost jedina koja aktivira proizvodnju vitamina D u tijelu.

Daljnji dokazi o značaju sunca, dolaze iz nalaza kako je rizik od bolesti najveći između ožujka i svibnja za one rođene na sjevernoj hemisferi. Međutim, za one rođene na južnoj hemisferi, uzorak je obrnut.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti