Može li previše čaja biti štetno?

Može li previše čaja biti štetno?

Može li previše čaja biti štetno?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Fluor je kontroverzan spoj. Neka istraživanja pokazuju da može pospješiti zdravlje usne šupljine, dok neka istraživanja pokazuju da može biti štetan.

Prethodna istraživanja su pokazala da prekomjeran unos fluora može biti štetno za zdravlje. Više od 4 miligrama fluora dnevno može uzrokovati propadanje zubi, probleme s mišićima i kroničnu bol.

Pripremite antioksidacijski smoothie od matcha čaja!

Znanstvenici iz Velike Britanije su ustanovili da puno vrsta crnog čaja na tržištu sadrži oko 75 do 120% od vaše preporučene dnevne doze fluora. Ako tome pridodate ostalu hranu bogatu fluorom, korištenje zubne paste s fluorom, crni čaj u konačnici možda neće doprinijeti vašem zdravlju.

No, znanstvenici ističu da su ovi rezultati točni samo kada su u pitanju neki proizvođači crnog čaja. Što je čaj manje procesuiran, to će on sadržavati manje fluora. Upravo zbog toga bismo trebali kupovati čaj od renomiranih proizvođača.

Pripremite čaj koji čisti jetru i jača imunitet!

Ovo je jedno od rijetkih istraživanja koje pokazuje da crni čaj može imati štetno djelovanje na zdravlje, ali su trenutne otkrivene prednosti važnije i definitivno nadmašuju nedostatke.

Ako planirate svakodnevno početi konzumirati crni čaj, svakako se posavjetujte s liječnikom, naročito ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti