Može li vas kadulja učiniti pametnijima?

Može li vas kadulja učiniti pametnijima?

Može li vas kadulja učiniti pametnijima?
  • Objavljeno: Utorak, 10.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako tražite način da poboljšate svoje kognitivne funkcije ili usporite proces starenja mozga, svakodnevna konzumacija kadulje vam u tome može pomoći. Predlažemo vam da isprobate ovaj recept za peciva od bundeve i kadulje.

Znanstvenici su još prije 12 godina testirali učinak kadulje na kognitivne funkcije. Rezultati tadašnjeg istraživanja, objavljeni u časopisu Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, su pokazali da kadulja može popraviti kognitivne funkcije i spriječiti njihovo slabljenje u trećoj životnoj dobi.

Znanstvenici su u tom istraživanju zaključili da je kadulja odlična za osobe koje pate od Alzheimerove bolesti jer popravlja pamćenje i usporava proces slabljenje kognitivnih funkcija.

U novom istraživanju su znanstvenici odlučili iznova testirati učinak kadulje na zdravlje i funkcioniranje mozga. Rezultati, objavljeni u časopisu Life Extension Magazine, su pokazali da kadulja može popraviti koncentraciju i održati ju na visokoj razinu tijekom cijeloga dana.

U istraživanju su sudjelovale osobe treće životne dobi, a znanstvenici su ih podijelili u dvije skupine. Jedna skupina je svakodnevno uzimala ekstrakt kadulje, a druga placebo. Skupina koja je uzimala placebo nije osjećala poboljšanje kognitivnih funkcija, a čak su primijetili i mali pad.

Kadulja se može konzumirati na različite načine, a najpopularnija je u obliku čaja i začina. Dobar je izvor vitamina C, E, tiamina i bakra. Jako je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, K, B6, folne kiseline, željeza, kalcija, magnezija i mangana.

Saznajte kako poboljšati pamćenje u bilo kojoj dobi!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti