Preniska razina šećera je jednako opasna kao i previsoka

Preniska razina šećera je jednako opasna kao i previsoka

Preniska razina šećera je jednako opasna kao i previsoka
  • Objavljeno: Utorak, 10.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da je za dijabetičare vrlo važno da pronađu odgovarajuću terapiju za kontrolu dijabetesa kako bi razina šećera u krvi što dulje vrijeme ostala što stabilnija jer je preniska razina šećera u krvi jednako opasna kao i previsoka.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Diabetes, otkrivaju da preniska razina šećera, poznata i pod nazivom hipoglikemija, može povećati rizik od nastanka niza kardiovaskularnih bolesti.

Rezultati našeg istraživanja otkrivaju da je održavanje uravnotežene razine šećera u krvi ključno za održavanje zdravlja kardiovaskularnog sustava i da je preniska razina šećera za zdravlje jednako opasna kao i previsoka, izjavio je voditelj istraživanja dr. Ajay D. Rao.

Hipoglikemija se najčešće javlja kod dijabetičara koji povremeno ubrizgavaju inzulin kako bi snizili razinu šećera, kao i kod onih koji uzimaju tablete za kontrolu razine šećera.

Hipoglikemija, baš kao i hiperglikemija, može uzrokovati niz negativnih promjena u kardiovaskularnom sustavu i ima negativan utjecaj na srčani ritam i razinu krvnog tlaka.

Nastavite čitati prehrambene savjete za dijabetičare.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti