Kurkuma poboljšava pamćenje i koncentraciju!

Kurkuma poboljšava pamćenje i koncentraciju!

Kurkuma poboljšava pamćenje i koncentraciju!
  • Objavljeno: Petak, 06.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su pokazala da je kurkuma odlična za zdravlje cjelokupnog organizma. Novo istraživanje je pokazalo da kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima odlično djelovanje na pamćenje i koncentraciju kod osoba treće životne dobi.

Kurkuma je odavno poznata po svojim snažnim ljekovitim svojstvima. Već dugi niz godina se koristi u indijskoj i kineskoj medicini u svrhu poboljšanja zdravlja i prevencije niza bolesti.

U istraživanju je sudjelovalo 60 osoba u dobi između 60 i 85 godina. Znanstvenici su ih podijelili u 2 grupe. Jedna grupa je uzimala suplemente kurkume, a druga grupa placebo. Potom su sudionici rješavali različite testove koncentracije i pamćenja.

Rezultati istraživanja su pokazali da su sudionici koji su uzimali suplement kurkume imaju bolje imali bolje rezultate u testovima pamćenje, fokusa i koncentracije.

Ono čega se svi ljudi treće životne dobi boje je gubitak pamćenja i samostalnosti, a ovo istraživanje upućuje da povećanje unosa kurkume može pomoći, izjavio je prof. Andrew Scholey.

Znanstvenici su ustanovili da su se sudionicima pamćenje i koncentracija poboljšali već nakon nekoliko sati od uzimanja kurkume, a također su se osjećali manje umorno i smirenije.

Prethodna istraživanja su pokazala da kurkuma smanjuje razinu ukupnog i LDL (lošeg) kolesterola, smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava i sudjeluje u regulaciji razine šećera u krvi.

Saznajte zašto je čaj od kurkume dobar za zdravlje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti