Muški mozak je složeniji nego što mislimo

Muški mozak je složeniji nego što mislimo

Muški mozak je složeniji nego što mislimo
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Poznato je da su muškarci jednostavniji od žena. Njima je sve puno jednostavnije i ne analiziraju toliko koliko žene. Upravo zbog toga su ponajviše žene zaključile da muškarci imaju puno jednostavniji mozak. Međutim, prema novim istraživanjima, muškarci i žene imaju podjednako složene mozgove.

Žene su s Venere, a muškarci s Marsa? Možda to i je tako, ali u konačnici mozak je mozak i ne može se previše razlikovati, pogotovo ne po stupnju složenosti. Muškarci možda jesu po prirodi jednostavniji, češće razmišljaju o seksu i ne opterećuju se sitnicama kao žene. Te osobine nisu pokazatelji složenosti njihovog mozga.

Znanstvenici su pokazali da muškarci dok, primjerice traže seks, istovremeno traže i partnericu. To je njihova potraga za odgovarajućom partnericom, koja se ženama čini besmislenom. Međutim, njima se također ženska, najčešće nepotrebna analiziranja, također mogu činiti besmislenima.

Za vrijeme seksa, aktivira se dio mozga koji označava požudu i pokazuje sve veću potrebu za seksom, ali nakon seksa, vjerovali ili ne, kod muškaraca je aktivira dio mozga koji označava monogamiju. Stoga, ženskim pritužbama da muški mozak razmišlja samo o seksu, ovdje nema mjesta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti