Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Mystic - sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti

Mystic - sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti

Mystic - sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti
  • Objavljeno: Srijeda, 14.10.2015.
  • Broj pregleda: 59
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

MYSTIC se održava od 15. do 18. 10. gdje nas očekuje jedan od propulzivnijih sajmova koji raste iz godinu u godinu – 2014. godine (180 izlagača na 7.500 m2 dok je 2015. godina pokazuje trend rasta od 17% u izlagačkom dijelu (210 ) i 13% povećanje kvadrature sajma (8.500).

Ovaj sajam s ukupnim izlagačkim i programskim sadržajem ima status jednog od najvećih tematskih događanja u Europi, pored sajmova: Biofach u Nürnbergu kao najveći sajam takve vrste, zatim Narava i zdravje u Ljubljani, Altermed u Celju te Body, Mind & Spirit u Londonu.

Na osam pozicija u tri paviljona bit će održano 200 sati predavanja, radionica i seminara uz bio tržnicu koja se pokazala kao vrlo posjećena na prošlogodišnjem sajmu.

Uz dosadašnje teme ORGANICA, KrONOPLJA i ALTERNA, novost na ovogodišnjem Mysticu je 1. međunarodna izložba pčelarstva – APItera. Važnost pčela u eko sustavu Zemlje iznimno je velika, budući bez pčela nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, a time nema ni ljudi.

Glavni partner APItere je Hrvatski pčelarski savez, uz pokroviteljstvo Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog apiterapijskog društva.

APItera je 1. međunarodna izložba pčelarstva kojom domaćoj i međunarodnoj javnosti u gradu Zagrebu, na organizacijski najvišoj razini, predstavljamo cjelokupnu pčelarsku i apiterapijsku djelatnost. Time se pored isticanja značaja i mogućnosti ovih djelatnosti izravno uključujemo u globalno isticanje potrebe za očuvanjem pčela te nutricionističkih prednosti i ljekovitih značajki meda. Jednako tako, stavljajući u fokus specifične vrste meda karakteristične za svaku našu županiju i regiju, otvaramo mogućnost novog načina kreiranja robnih marki kojima hrvatski med i proizvodi od meda mogu biti tržišno prepoznati: med od mandarine, ružmarina, drače, vrijeska, lavande, uljane repice, amorfe, bagrema, kestena, meduna, lipe i dr. Pored proizvođača meda i mednih proizvoda, u izlagačkom dijelu su zastupljeni i proizvođači opreme za pčelarstvo, čime se izražava cjelovitost tematske ponude ove izložbe.

ORGANICA

U sklopu Organice održat će se, u suradnji s Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca i Okrugli stol: „Očuvanje i održivo korištenje hrvatskih tradicijskih sorti povrća“ uz prezentaciju starih sorti sjemenja na izložbenom prostoru za vrijeme sajma.

APItera

U suradnji s glavnim partnerom - Hrvatskim pčelarskim savezom, Hrvatskim apiterapijskim društvom i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom na APIteri organiziramo:

APIškola - edukacijsko zabavni program za djecu vrtićke i školske dobi

APIsavjet - starost ne mora značiti bolest i nemoć

APIstruka - stručna predavanja za pčelare

APIterapija: Primjena apiterapije u veterinarskoj medicini

KrONOPLJA

Radionice i savjeti o uzgoju industrijske konoplje

Održat će se Okrugli stol: Medicinska konoplja u Hrvatskoj – DA!

Tri stručne radionice zanimljivih tema; konoplja u industriji, konoplja u medicini i farmaciji, konoplja kroz par projekata, kako do ostvarenja projekata, koje mogu pomoći svima koji se bave ili se namjeravaju zanimati konopljom kao biljkom, od uzgoja do prerade. Konoplja je energetska biljka u cijelom području uporabljivosti, tako da ove godine govorimo o njezinoj industrijskoj, kao i medicinsko - farmaceutskoj upotrebi.

ALTERNA - 11. Kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine

U okviru ovog područja standardna će biti prezentacija nekonvencionalnih metoda – prirodnih, energetskih i duhovnih i granična područja znanosti.

Vrijeme konačne odluke: „Alternativna i komplementarna medicina u rukama kvalificiranih iscjelitelja ili liječničko farmaceutskih lobija?“, organizator Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED)

Imat ćemo priliku poslušati naše velike stručnjake: dr. Nelu Sršen, dr. Sanju Toljan, dr. Vladimira Grudena i dr. Mingyong Wanga

Subota popodne tradicionalno je rezervirana za Krešimira Mišaka i goste: Dorino Manzin - Kolo godine; Nikola Duper - Piktogrami u usjevima; Elvis Popović - Viktor Schauberger i Tehnologija implozije

Koncert biljaka

Muzika biljaka je rezultat više od 40 godina istraživanja u Federaciji Damanhur u Italiji vezanih za senzibilitet i inteligenciju biljnog svijeta. Danas je moguće komunicirati s biljkama pomoću patentiranog uređaja koji detektira razliku u električnoj aktivnosti između korijena i lista, prevodi u signal i pretvara u zvuk. Rezultat je iznenađujući i moći ćete se uvjeriti sami u to – na sajmu MYSTIC.

Više o svim predavanjima na Mysticu potražite na linku.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti