Mystic - sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti

Mystic - sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti

Mystic - sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti
  • Objavljeno: Srijeda, 14.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

MYSTIC se održava od 15. do 18. 10. gdje nas očekuje jedan od propulzivnijih sajmova koji raste iz godinu u godinu – 2014. godine (180 izlagača na 7.500 m2 dok je 2015. godina pokazuje trend rasta od 17% u izlagačkom dijelu (210 ) i 13% povećanje kvadrature sajma (8.500).

Ovaj sajam s ukupnim izlagačkim i programskim sadržajem ima status jednog od najvećih tematskih događanja u Europi, pored sajmova: Biofach u Nürnbergu kao najveći sajam takve vrste, zatim Narava i zdravje u Ljubljani, Altermed u Celju te Body, Mind & Spirit u Londonu.

Na osam pozicija u tri paviljona bit će održano 200 sati predavanja, radionica i seminara uz bio tržnicu koja se pokazala kao vrlo posjećena na prošlogodišnjem sajmu.

Uz dosadašnje teme ORGANICA, KrONOPLJA i ALTERNA, novost na ovogodišnjem Mysticu je 1. međunarodna izložba pčelarstva – APItera. Važnost pčela u eko sustavu Zemlje iznimno je velika, budući bez pčela nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, a time nema ni ljudi.

Glavni partner APItere je Hrvatski pčelarski savez, uz pokroviteljstvo Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog apiterapijskog društva.

APItera je 1. međunarodna izložba pčelarstva kojom domaćoj i međunarodnoj javnosti u gradu Zagrebu, na organizacijski najvišoj razini, predstavljamo cjelokupnu pčelarsku i apiterapijsku djelatnost. Time se pored isticanja značaja i mogućnosti ovih djelatnosti izravno uključujemo u globalno isticanje potrebe za očuvanjem pčela te nutricionističkih prednosti i ljekovitih značajki meda. Jednako tako, stavljajući u fokus specifične vrste meda karakteristične za svaku našu županiju i regiju, otvaramo mogućnost novog načina kreiranja robnih marki kojima hrvatski med i proizvodi od meda mogu biti tržišno prepoznati: med od mandarine, ružmarina, drače, vrijeska, lavande, uljane repice, amorfe, bagrema, kestena, meduna, lipe i dr. Pored proizvođača meda i mednih proizvoda, u izlagačkom dijelu su zastupljeni i proizvođači opreme za pčelarstvo, čime se izražava cjelovitost tematske ponude ove izložbe.

ORGANICA

U sklopu Organice održat će se, u suradnji s Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca i Okrugli stol: „Očuvanje i održivo korištenje hrvatskih tradicijskih sorti povrća“ uz prezentaciju starih sorti sjemenja na izložbenom prostoru za vrijeme sajma.

APItera

U suradnji s glavnim partnerom - Hrvatskim pčelarskim savezom, Hrvatskim apiterapijskim društvom i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom na APIteri organiziramo:

APIškola - edukacijsko zabavni program za djecu vrtićke i školske dobi

APIsavjet - starost ne mora značiti bolest i nemoć

APIstruka - stručna predavanja za pčelare

APIterapija: Primjena apiterapije u veterinarskoj medicini

KrONOPLJA

Radionice i savjeti o uzgoju industrijske konoplje

Održat će se Okrugli stol: Medicinska konoplja u Hrvatskoj – DA!

Tri stručne radionice zanimljivih tema; konoplja u industriji, konoplja u medicini i farmaciji, konoplja kroz par projekata, kako do ostvarenja projekata, koje mogu pomoći svima koji se bave ili se namjeravaju zanimati konopljom kao biljkom, od uzgoja do prerade. Konoplja je energetska biljka u cijelom području uporabljivosti, tako da ove godine govorimo o njezinoj industrijskoj, kao i medicinsko - farmaceutskoj upotrebi.

ALTERNA - 11. Kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine

U okviru ovog područja standardna će biti prezentacija nekonvencionalnih metoda – prirodnih, energetskih i duhovnih i granična područja znanosti.

Vrijeme konačne odluke: „Alternativna i komplementarna medicina u rukama kvalificiranih iscjelitelja ili liječničko farmaceutskih lobija?“, organizator Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED)

Imat ćemo priliku poslušati naše velike stručnjake: dr. Nelu Sršen, dr. Sanju Toljan, dr. Vladimira Grudena i dr. Mingyong Wanga

Subota popodne tradicionalno je rezervirana za Krešimira Mišaka i goste: Dorino Manzin - Kolo godine; Nikola Duper - Piktogrami u usjevima; Elvis Popović - Viktor Schauberger i Tehnologija implozije

Koncert biljaka

Muzika biljaka je rezultat više od 40 godina istraživanja u Federaciji Damanhur u Italiji vezanih za senzibilitet i inteligenciju biljnog svijeta. Danas je moguće komunicirati s biljkama pomoću patentiranog uređaja koji detektira razliku u električnoj aktivnosti između korijena i lista, prevodi u signal i pretvara u zvuk. Rezultat je iznenađujući i moći ćete se uvjeriti sami u to – na sajmu MYSTIC.

Više o svim predavanjima na Mysticu potražite na linku.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti