Ayurvedski savjeti za ublažavanje žgaravice

Ayurvedski savjeti za ublažavanje žgaravice

Ayurvedski savjeti za ublažavanje žgaravice
  • Objavljeno: Srijeda, 14.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema ayurvedskoj medicini, žgaravica je rezultat neuravnoteženog rada Pitta doše. Ona predstavlja povezanost elemanata vatre i vode. Zajedno oni proizvode toplinu. Kada je Pitta doša uravnotežena, vaš probavni sustav radi nesmetano, glad osjećate svakih nekoliko sati, a najintenzivniju glad osjećate oko podneva. Uravnotežena Pitta doša označava uravnotežen rad probavnog sustava.

Određeni faktori mogu narušiti ravnotežu Pitta doše. Tada je potrebno provesti korake kako bi se rad Pitta doše opet vratio u ravnotežu.

Počnite jesti slatko voće

Povećajte unos trešanja, šipka, kokosa, manga i avokada. Smanjite unos kiselog voća, kao što su naranče ili šljive. Slatko voće stabilizira Pitta došu i potiče rad probavnog sustava.

Mudro birajte začine

Koristite začine koji imaju umirujuće djelovanje, kao što su korijander i komorač. Njih možete dodavati u juhe, salate ili variva.

Ne preskačite obroke

Osobe, čija je Pitta doša uravnotežena, rijetko kada preskaču obroke. Kako biste spriječili nastanak problema u radu probavnog sustava, vrlo je važno da nikada ne preskačete obroke.

Birajte svoje društvo

Budite u društvu osoba koje umiruju i koje su opuštene. Stres, ljutnja i napetost mogu uzrokovati nastanak kronične upale u tijelu, što u konačnici narušava zdravlje i rad probavnog sustava.

Saznajte koja eterična ulja pobjeđuju žgaravicu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti