Imate ih doma i pomoći će vam u borbi protiv infekcije!

Imate ih doma i pomoći će vam u borbi protiv infekcije!

Imate ih doma i pomoći će vam u borbi protiv infekcije!
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Češnjak

Kad se razbolimo posežemo za svakojakim lijekovima. No, antibiotici nisu bezazleni jer osim patogenih bakterija uništavaju i ”dobre” bakterije koje su neophodne za pravilan rad probave. Na vama je da odaberete koju ćete vrstu antibiotika koristiti, a mi vam donosimo popis od šest najboljih prirodnih antibiotika.

Kadulja

Znanstveno je dokazano da kadulja ima antibakterijska i antivirusna svojstva, a danas se redovito koristi i prilikom proizvodnje nekoliko modernih lijekova. Njen učinak je posebno dobar za grlo, respiratorne infekcije i infekcije u ustima. Kadulja pomaže pri rješavanju problema u crijevima, a korisna je i za želučane infekcije. Ujedno pomaže i pri smanjenju temperature, groznice i bolova u tijelu koji se javljaju na početku gripe i prehlade.

Med

Med ima antibakterijska svojstva, koja djelotvorno liječe osipe na koži, opekline i ogrebotine. Pomoću meda možete očistiti zube i usta od bakterija, zaustaviti krvarenje desni, a ujedno je djelotvoran i u liječenju čireva i plikova.

Isprobajte najbolje biljne lijekove!

Cimet

Cimet može ubiti većinu bakterija koje se nalaze u bolnicama, kao i bakterije otporne na standardne antibiotike. Osim toga cimet pomaže i u borbi protiv opake bakterije Escherichia coli.

Češnjak

Alicin je spoj koji se nalazi u češnjaku, a koji pokazuje antibakterijska i anti-gljivična svojstva, a koji u samom luku igra ulogu obrambenog mehanizma protiv bakterija. Sam alicin uništava mnoge bakterije, a luk liječi zubobolju, kašalj, bol u grlu.

Klinčić

Stomatolozi danas koriste ulje klinčića kao oralni antiseptik i za dezinfekciju korijenskih kanala. U karanfilićima se nalazi eugenol koji slovi kao primarni antimikrobni spoj ove biljke. Želite ublažiti zubobolju? Potrebno je samo nekoliko minuta žvakati klinčić i bol će ubrzo nestati.

Origano

Origano sadrži čak 90% aktivnog ljekovitog sastojka karvakrola. Ulje origana se koristi za liječenje rana, zmijskih ugriza i tegoba dišnih puteva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije